میزان خودکشی در آمریکا طی 50 سال اخیر به شدت افزایش یافتهاست به گونهای که بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا، خودکشی دهمین عامل مرگ دراین کشور به حساب میآید و بیش از نیمی از افرادی که دست به خودکشی میزنند، در هنگام مرگ وضعیت سلامت روانی مناسبی ندارند.
به گزارش نشریه بلومبرگ، صرفاً در طول سال 2017 تعداد 1.4 میلیون خودکشی در کشور آمریکا ثبت شده است! از این تعداد، 44 هزار و 193 نفر جان خود را از دست دادهاند یعنی در هر 12 دقیقه یک خودکشی در آمریکا به ثبت میرسد!
در شهر نیویورک آمار خودکشی بیشتر از نقاط دیگر آمریکا است؛ از سال 1999 تا 2016 میزان خودکشی در این شهر 28.8 درصد افزایش یافته است؛ وزارت بهداشت آمریکا در سال 2017 آماری را منتشر کرد مبنی بر اینکه در شهر نیویورک 1652 نفر دست به خودکشی زدهاند؛ بر اساس این آمار، خودکشی در این شهر نسبت به سال قبلش 2016، سه برابر شده و در سال 2016 در شهر نیویورک 525 مورد خودکشی به ثبت رسیده است.
در ارزیابی وزارت بهداشت آمریکا، خودکشی مردان در این کشور 2 برابر زنان آمریکایی است؛ براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در سال 2018، 359 مورد خودکشی در بین مردان رخ داده است که نسبت به سال قبلش 26 درصد افزایش داشتهاست؛ بیشترین این افراد در رده سنی 45-64 سال بودهاند و براساس همین گزارش در سال 2018، خودکشی زنان 8 درصد افزایش داشته که به عدد 168 نفر رسیده است؛ در نمودار زیر به تفیکیک تعداد جانباختگان ناشی از خودکشی در آمریکا بر اساس جنسیت و میزان خودکشی بر اساس سال در هر 100 هزار نفر ذکر شده است:
خودکشی جوانان و نوجوانان در آمریکا در حال تبدیل شدن به یک معضل بسیار بزرگ است؛ این مشکل در بین پسران و دختران 10 تا 15 سال با سرعت بیشتری در حال افزایش است؛ بر اساس تحقیقنامه JAMA ، تعداد 2 هزار نفر از نوجوانان دست به خوکشی زدهاند و در میان نوجوانان آمریکایی در سنین 14 تا 18 سال بیشترین میزان خودکشی اتفاق افتاده است.
"اورن میرن" عضو انفورماتیک زیستپزشکی دانشگاه هاروارد نسبت به دلایل میزان بالای آمار خودکشی جوانان و نوجوانان آمریکایی دو تئوری مطرح میکند: نخست، استفاده از مواد مخدر و منجر شدن به رفتارهای هیجانی در بین آنان، این امر را تسهیل میکند؛ به گفتهی وی، شیوع مصرف مواد مخدر به میزان قابل توجهی در بین جوانان و دردسترس بودن آن، سلامت جسمی و روحی جوانان را تهدید میکند؛ دوم، اعتیاد جوانان به شبکههای اجتماعی است که باعث تاثر بر افکار و ذهن آنان میشود؛ بسیاری از این رسانههای گمنام با تزریق ناهنجاریها باعث تحت تاثیر قرار گرفتن جوانان میشوند.
در دسترس بودن سلاح گرم در آمریکا، سبب رایج شدن خودکشی با سلاح گرم در این کشور شدهاست؛ آزادی سلاح گرم در این کشور باعث شده تا به راحتی در همه زمان بتوان از آن استفاده کرد؛ براساس یافتههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، هفت روشی که مردم آمریکا برای خودکشی استفاده میکنند بهترتیب: تیراندازی، حلقآویز کردن، غرقکردن خود در دریا، مسمومیت، پرش از ارتفاع، استفاده از شیئ تیز و برنده و پرتاب خود جلوی خودروی در حال حرکت است.
طبق نظر محققان نمیتوان علت خاصی را در زمینه ی خودکشی در نظر گرفت؛ علتهای بسیاری منجر به این رخداد میشوند که مشکلات مربوط به روابط با خانواده، سوء مصرف مواد مخدر، مشکلات سلامت جسمی، استرس شغل، ناامیدی نسبت به زندگی، مشکلات مالی و نگرانیهای مسکن اغلب در خوکشیها نقش داشتهاند.
در آمریکا هنگام بحرانهای اقتصادی، نرخ خودکشی نیز افزایش پیدا میکند؛ در طول رکود بزرگ در سال 1932 آمار خودکشی به 22 نفر در 100 هزار نفر رسید؛ این رقم نسبت به ارقام اول قرن 20 دوبرابر شد؛ در رکود بزرگ سالهای 2007 تا 2009 نیز الگویی مشابه به چشم میخورد به خصوص در ارتباط با افراد 40-56 ساله بیشتر قابل صدق است؛ در هنگام رکود اقتصادی این رده سنی بیشتر از دیگران در معرض خودکشی قرار میگیرند.
دکتر ماریا اوکائندو، رئیس انجمن روانپزشکی آمریکا میگوید "طی سالهای اخیر، علیرغم تلاشهای بسیاری که برای کاهش نرخ خودکشی در ایالات متحده انجام شده است اما موفقیتی حاصل نشده و مشخص نیست که چرا نرخ خودکشی در آمریکا در حال افزایش است!"