با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

طالب آملی از پایه گذاران سبک هندی در شعر و ادبیات ایران بود

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: طالب آملی یکی از شاعران معادل سبک هندی بوده و از پایه گذاران سبک هندی در کشور است.

غلامعلی حداد عادل امروز در همایش بین المللی طالب آملی، اظهار کرد: آمل از شهرهای شاخص در منطقه تبرستان است که با سابقه تاریخی خود یک شهر شخصیت پرور در همه دوران بوده است.
وی با بیان اینکه از این شهر در طول تاریخ علما، فقها، هنرمندان، مشاهیر و بزرگان فراوان برخاستند و نام آوران پهلوان و ورزشکاران آملی در ایران زمین و دنیا درخشیدند، افزود: برای معرفی بزرگان این منطقه دانشگاه‌ها باید دانشنامه ای برای بزرگان آملی تدوین کرده تا شخصیت های دیروز و امروز را به نسل جوان و آیندگان معرفی کنند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه که جوانان امروز باید بدانند فرزندان چه نیاکانی هستند، خاطرنشان کرد: هند در ادوار مختلف مقصد و مقصود بسیاری از شاعران، متفکران، هنرمندان و طبیبان ایرانی بود و بزرگان برای رسیدن به دنیای فراتر دست به سفر می‌زدند.
وی با اعلام اینکه هند در یک زمان میدان وسیع کسانی بود تا تجربه ای از زندگی در آن را داشته باشند، بیان کرد: امروزه نگاهی که به مهاجرت و مهاجران می‌شود در گذشته های دور بسیار متفاوت بود.

حدادعادل با اعلام اینکه کسانی که در گذشته به هند مهاجرت می‌کردند خود را موثر و سازنده می‌دانستند، افزود: ایران یک خزانه نیرومند برای پادشاهان هند بوده و سفرهای کاروان ایران به هند خود یک تاریخ مفصل دارد که طالب آملی یکی از این تاریخ مفصل است.
وی با اشاره به اینکه عرفان هندو و روح هندی با روح ایرانی یک خویشاوندی عمیق دارد، خاطرنشان کرد: هندوها و ایرانیان در طول تاریخ با هم در هم زبانی بودند و اندیشه‌های ایرانی مان بسیار مجالست بر زبان فرهنگی داشت.
حدادعادل با اشاره به اینکه طالب در فضای تبادل فرهنگی به هند می‌رود که قبل آن در کاشان، اصفهان، مرو و قندهار اقامت داشت و به پایمردی اعتماددوله در هند ماند، متذکر شد: نازک خیالی، مضمون پردازی، شور آفرینی و استخدام الفاظ زیبا از ویژگی های آثار ادبی طالب بود.
وی با اشاره به اینکه این شاعر یک ادیب هنرمند به تمام معنا بود، ادامه داد: طالب را می‌توانیم یکی از شاعران معادل سبک هندی بدانیم و از پایه گذاران سبک هندی در کشور است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: طالب عمر کوتاهی داشت و ۴۹ سال عمر کرد ولی بسیار پر کار بوده است البته باید از شخصیتی که در کنار او یاد کنیم خواهر این شاعر پرآوازه است که آشنا با امور طبابت و از شخصیت های بارز بود.
داشته است پس از مهاجرت ۱۴ ساله طالب به هند مهاجرت می‌کند.
حدادعادل با اعلام افسانه ها و اشعار طالب و زهره، خاطرنشان کرد: بسیاری از اشعار طالب از سوی محققان ادبی جمع‌آوری شده ولی باید بیشتر از گذشته در این حوزه فعالیت شود.
#غلامعلی_حدادعادل
#حداد_عادل
#طالب_آملی
#همایش_بین_المللی
#طالب_و_زهره
#فرهنگستان_ادب

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *