با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

طالب آملی شاعر برجسته و ملک الشعرای سلطنت هندوستان بود

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / رایزن فرهنگی و رئیس مرکز فرهنگی هندوستان گفت: طالب آملی شاعر برجسته ما بوده و ملک الشعرای سلطنت هندوستان است که از خاک روستای آمل برخاست.

بَلرام شُکلا در آئین اختتامیه همایش بین المللی طالب آملی اظهار کرد: مازندران استان برجسته و یادآور تاریخ هندوستان است.

وی افزود: مهربانی، احترام و عاطفه در چشم و سخن همه ایرانیان موج می زند البته این دو کشور در کنار هم بوده و از تبار آریایی هستند که از گذشته ارتباط صمیمانه آنها شاخص است.

رئیس مرکز فرهنگی هندوستان تصریح کرد: باید روابط عمیق ایران و هند استوارتر و عمیق تر شود.

وی با اعلام اینکه فارسی زبان بسیار شیرین بوده که همانند ایران زمین قلمرو آن هم پهناور است، بیان کرد: زبان فارسی در کشورهای زیادی نقش داشته و بزرگترین عرصه شکوفایی و بروز زبان فارسی در هندوستان بوده است.

شکلا متذکر شد: بزرگان زیادی از ایران به هندوستان مهاجرت کرده و زبان فارسی در هند بیگانه نیست البته ایرانیان هم در هند بیگانه نیستند و سهمی از هویت دیرینه ما با ایرانی ها رقم خورده است.

شاعر برجسته و نام آشنای هندوستان ادامه داد: اگر بخواهیم فرهنگ هند را کامل بشناسیم نمی توانیم از نقش زبان فارسی بگذریم.

رایزن فرهنگی و رئیس مرکز فرهنگی هندوستان در سفارت هند افزود: زبان فارسی یکی از زبان های کلاسیک کشور هند شمرده می شود، فارسی واقعیت بزرگی است که در این زبان کلاسیک زبان عربی، ترک و زبان دیگر نیست بلکه فارسی در کنار زبان سنسکریت است.

وی با اشاره به اینکه شاعران بزرگی همانند طالب آملی سفیر دائمی فرهنگی هندوستان بوده که از زمین آمل برخاسته و با خاک هندوستان یکسان شد، یادآور شد: طالب شاعر برجسته ماست و ملک الشعرای سلطنت هندوستان بوده که از خاک روستای آمل برخاسته، به هندوستان رفته و زبان مازندرانی و طالب طالبا را در هند زبانزد کرد.

شکلا با اعلام اینکه طالب وسعت زمان و مکان را پیموده و در سلطنت هندوستان بالاترین جای را به دست آورد، ادامه داد: طالب روستایی، شهری، طالبا و ملک الشعرا بود و شیعه ایرانی که در دربار سلطان سُنی ستوده شده و حتی بین برهمن هم مورد ستایش قرار گرفت.

وی متذکر شد: اگر در هندوستان طالب آملی ظهور نمی کرد ممکن بود سبک هندی را به درستی پیدا نمی کرد.

رئیس مرکز فرهنگی هندوستان بیان کرد: طالب ارتباط همیشگی هند و ایران را ایجاد کرده و در هندوستان به یاد گلشن آمل بود.

وی با اشاره به اینکه طالب سفیر واقعی فرهنگی ما است، گفت: شاعران در هر مملکت و قومیت هستند ولی ایرانیان قدردان و قدرشناس شعرا بوده و نمی گذارند شاعران از یاد بروند.

شکلا خاطرنشان کرد: خیلی خوشحالم که خیابان ها، مناطق و فرزندان این دیار به نام شاعران نامگذاری شده و بزرگ داشته می شودد.

وی گفت: طالب از هویت مان است که اگر نبود هندوستان شکل واقعی خود را پیدا نمی کرد.

به گزارش فارس، دومین همایش بین المللی طالب آملی به مدت دور روز در زادگاهش شهرستان آمل برگزار شد که در آئین اختتامیه نمایش طالب و زهره اجرا شد.

اجرای موسیقی مازندرانی طالبا، موسیقی اصیل هندی، مستند علمی و فرهنگی طالب وزهره، تقدیر از چهره های اثرگذار ایران و هندوستان از دیگر برنامه ها بوده است.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *