آمل نیوز- قربانعلی مسافر / استاندار مازندران گفت: باید علما و مفاخر تاثیرگذار مازندران به جهانیان شناسانده و معرفی شوند.
یوسف نوری امروز در همایش بین المللی طالب آملی، اظهار کرد: مازندران دیار علویان و مهد فرهنگ، اندیشه، عرفان و ادب است همچنین در بین شهرهای این استان، آمل از ادوار گذشته تاکنون منشا نور و نورانیت بوده است.
وی با گرامیداشت هفته ملی مازندران، افزود: طالب آملی از مفاخر و نوادر ایران زمین بوده که در شبه قاره هند نام آوری فراوان داشت و از دیار آمل به ادبیات دنیا معرفی شد.
استاندار مازندران تصریح کرد: سبک شعری طالب آملی خاص و ویژه بوده و باعث ماندگاری و اعتلای آن شد.
وی با اشاره اینکه مازندران استان سرآمد در حوزه کشاورزی، دامپروری، پرورش طیور، صنعت، اشتغال و علم است، یادآور شد: در زمینه ادبیات و شعر مازندران از شاعران بزرگی بهرهمند بوده و نقش اساسی در سبک شعر نو و تبری دارد.
نوری بیان کرد: طالب آملی ۲۶ سال در هندوستان زندگی کرده و در عرصههای مختلف حکمت، علم، امور دینی و سبک هندی تسلط داشت همچنین طالب در شعر تبری از چهره های اثرگذار بوده است.
وی با اعلام اینکه ما در مضمون سازی شعر به نکته مهم در تعلیم و تربیت میرسیم، گفت: اشعار طالب در چندین دسته مطرح است و باید بیشتر از گذشته در جامعه و نسل جوان جای باز کند.
وی ادامه داد: باید مقداری موشکافانه مسائلی همچون هجرت طالب آملی را بررسی کنیم و اسیر نام طالب نشویم بلکه باید اسیر محتوا آن شویم زیرا معتقدم باید رفتن طالب آملی در کنار شناخت او مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار مازندران تاکید کرد: باید اشعار طالب آملی در عرصه خرد، دانایی، صلح و دوستی بررسی شده و در بررسی اشعار و سبک زندگی شاعران تلاش شود.
وی بیان کرد: بزرگان عالی رتبه زیادی همانند داعی کبیر، علمای وارسته، مجتهدان همانند شیخ فضلالله نوری و مفاخر زیادی در این دیار زیست داشتند و باید علما و مفاخر تاثیرگذار مازندران به جهانیان شناسانده و معرفی شوند.