با ما همراه باشید

دسته بندی نشده

مردم 2 روستای نور منتظر تردد بر روی پل های جدید در دهه فجر

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / همیشه بارش های شدید باران در پاییز برای مازندران خوش یمن نبوده و برخی مواقع دردسر ساز بود، باران هایی که خروش رودخانه ها را رقم زده و با سیل و سیلاب مخرب شاخه، برگ، گل و لای رودخانه ها بر شدت تخریب و قدرت ویرانگری می افزود.

13 آبان سال 1402 بود که بارندگی شدید و طغیان رودخانه ها در روستاهای بالادست، کوهستانی و جنگلی استان باعث خسارت زیادی شد، خانه های زیادی را آب فرا گرفت، گاو و گوسفندان زیادی با آبگرفتگی تلف شدند، جاده، ابنیه ها، خیابان و مسیرهای ارتباطی زیادی هم با سیل و سیلاب تخریب شدند.

شدت بارش باران این روز پاییزی در روستای میرنا بخش چمستان شهرستان نور باعث طغیان رودخانه انگتارود شده که شب هنگام پل مسیر ارتباطی این روستا کاملا تخریب شد و رودخانه سرکش پل میرنا را از وسط به دو قسمت تبدیل کرد.

با کلاف گذاری و تلاش های فراوان پس از سیل مسیر دسترسی موقت برای مردم روستا برقرار شده بود که دقیقا به 10 روز نکشید که دوباره طغیان رودخانه به همراه بارندگی شدید و جاری شدن سیل مسیر موقت را نیز با خود شست و کامل بُرد.

بارندگی و سیل قصد کوتاه آمدن نداشت و همچنان رودخانه هایی که بستر آنها به صورت غیرمجاز تصرف شده بود در پی بازپس گیری حریم خود بودند.

صبح 27 آذر 1402 بود که بار دیگر سیل خروشان رودخانه طغیانگر بالادست، پل ارتباطی روستای علی آباد بخش چمستان شهرستان نور را تخریب کرد و بار دیگر باران پاییزی خسارت سنگین به بار آورد و پس از مدت کوتاه مسیر ارتباطی با ایجاد آب نما در بخش جنوبی روستا موقت تردد برقرار شد.

با تخریب پل علی آباد، برای ساعاتی آب، برق و گاز روستانشینان قطع شد و بلافاصله مسؤولان استانداری مازندران، مدیران استانی، فرماندار نور و دیگر مسؤولان برای بازسازی و ایجاد مسیر ارتباطی ایمن در روستاهای میرنا و علی آباد وارد میدان شدند.

هم اکنون یک سال از وقوع حادثه تخریب این دو پل می گذرد و مهدی یونسی رستمی در نخستین سفر شهرستانی خود بعد از محمود حسینی پور و یوسف نوری استانداران سابق، سومین استاندار مازندران است که از نزدیک روند احداث و پیشرفت فیزیکی این دو پل را زیر ذره بین گرفته است.

مسؤول بسیج سازندگی مازندران که مسؤولیت این پروژه را برعهده دارد، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، اظهار کرد: عملیات احداث پل جدید روستای میرنا با دهنه ۲۳ متر بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمدمهدی اقبال پور افزود: تاکنون برای این پروژه بیش از 120 میلیارد ریال هزینه شده که از محل مدیریت بحران اعتبار 50 میلیارد ریالی اختصاص داده شد.

وی تصریح کرد: این پروژه برای اتمام و بهره برداری نیاز به حداقل 100 میلیارد ریال اعتبار مجزا دارد.

مسؤول بسیج سازندگی مازندران بیان کرد: پروژه ۲۰ روز زمان نیاز دارد تا شاه تیرها به مقاومت لازم برسند و بر روی کوله ها قرار گیرند همچنین عرشه پل با دهانه ۲۳ متر، عرض ۹ متر و ارتفاع ۶ متر از کف رودخانه است.

اقبال پور یادآور شد: استاندار مازندران در بازدید از عملیات احداث پل میرنا خواستار شتاب بیشتر پروژه شد همچنین قصد داریم در مدت زمانی که شاه تیرها قرار است روی کوله ها قرار گیرد به همراه استاندار مازندران بازدید دوباره از پروژه داشته باشیمو

وی گفت: با توجه به مساعد بودن شرایط جوی و تأمین اعتبارات لازم، این پروژه دهه فجر انقلاب اسلامی سال جاری به بهره برداری می رسد.

 

پروژه احداث پل روستای علی آباد با دهانه ۱۵ متر، عرض سواره رو ۹ متر، ارتفاع از بستر رودخانه چهار متر در دست اجرا است که برآورد اولیه اعتبار احداث پل به مبلغ 130 میلیارد ریال بوده که تاکنون میزان 70 میلیارد تومان اعتبار برای این پل تخصیص داده شد.

عملیات احداث پل روستای علی آباد با پیشرفت 70 درصد روبرو بوده و در صورت تخصیص باقیمانده اعتبار دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، اظهار کرد: پل از تخریب پل علی آباد به دلیل سیل به دستور استاندار وقت مازندران، تأمین اعتبار انجام شده و بنیاد مسکن به عنوان دستگاه اجرایی مسؤولیت احداث این پروژه را بر عهده گرفت.

علی اصغر احمدی افزود: از تاریخ 24 مرداد 1403 عملیات احداث با حفر شمع آغاز شده و هم اکنون این پروژه 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی تصریح کرد: مقرر شد با دستور استاندار مازندران تا پایان سال جاری تردد مردم علی آباد نور را بر روی پل شاهد باشیم البته اقدامات جانبی دیگر لازم اجرا است که با تأمین اعتبار و دستور استاندار به ریاست سازمان برنامه و بودجه مازندران اجرایی می شود.

احمدی گفت: با تخصیص اعتبار باقیمانده و تأمین اعتبار مورد نیاز آینده می خواهیم تا دیگر کارهای فنی پل را در بستر رودخانه برای عدم تخریب، کف شوی در کف بستر رودخانه عملیاتی کنیم تا اقدامات برای تثبیت کامل انجام شود.

 

سیل گذشته علاوه بر تخریب پل ها، جاده کنسپا در بخش چمستان نور را به عنوان یکی از جاده های دسترسی تخریب کرده است.

هم اکنون مسیر ارتباطی روستا با گذر از زمین کشاورزی به صورت موقت می گذرد و استاندار مازندران از نزدیک پروژه احداث دیواره بتنی آن را بازدید کرد که مبلغ قرارداد آن 135 میلیارد ریال بوده که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مبلغ تخصیص این پروژه تاکنون 67 میلیارد ریال بوده ولی پیمانکار بیش از 100 میلیارد ریال عملیات اجرایی داشته است و با تخصیص اعتبار باقیمانده می توان این پروژه را تا ۲۲ بهمن سال جاری همزمان با ایام الله دهه فجر به بهره برداری رساند.

استاندار مازندران در جمع مدیران کل و مسؤولان ستادی، اظهار کرد: از نزدیک بر روند پیشرفت فیزیکی پروژه های عمرانی نظارت دارم و دو هفته آینده به سراغ بررسی روند پیشرفت پروژه ها می روم.

مهدی یونسی رستمی گفت: این پروژه ها پیشرفت خوبی داشتند و برای استفاده مردم و روستائیان از مسؤولان خواستیم تا 22 بهمن امسال همزمان با پیروزی دهه فجر انقلاب اسلامی به بهره برداری برسند.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *