اسحاق جهانگیری پس از افتتاح مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در آمل درباره واردات برنج اظهار داشت: باید به مردم درخصوص واردات برنج توضیح داده شود و اینکه چه میزان درکشور تولید و به چه میزانی وارد شود، هرچند که هرساله میزان آن برای مسئولان دولتی روشن ومشخص است.
وی ادامه داد: کاری که اکنون باید انجام شود اینکه برنج وارد و انبار شود، گاهی اوقات از نحوه انعکاس خبر ومطلب دراین زمینه، ممکن است برخی نگرانی ها برای مصرف کننده به وجود آید که جلوی واردات برنج را گرفتند و قیمت برنج افزایش خواهد یافت.
معاون اول رئیس جمهور، گفت: چنین تصوری متاسفانه به اشتباه برای مصرف کننده وحتی تولید کنندگان ما در سال های اخیر درکشور ایجاد شده است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید براینکه دولت درفصل برداشت برنج تولید داخل وبرای حمایت از شالیکاران زحمتکش که در شرایط سخت اقتصادی کشور به تولید این محصول استراتژیک مشغول هستند، وارداتی انجام نخواهد داد و آن را ممنوع کرده است، گفت: دولت همواره در زمان فصل برداشت برنج داخلی، وارداتی دراین سال ها انجام نداده واگر هم وارداتی انجام شد، دراین فصل عرضه نخواهد کرد.
جهانگیری تصریح کرد، این تصمیم قطعی دولت هست وبه مردم اطمینان می دهیم که دولت کالاهای اساسی را که با ارز دولتی وارد خواهد کرد و این کالاها به اندازه نیاز وارد شده ودر انبارها موجود است.
حمایت از مرحله دوم ساخت پایانه برنج آمل
معاون اول رئیس جمهور همچنین درخصوص اینکه برای نخستین بار محصول برنج دارای بورس تخصصی داشته باشد ابراز خرسندی کرد وگفت: اینکه برنج هایی با کیفیت های مختلف و به نحو مطلوب بسته بندی می شود وصنایع جانبی آن که مورد نیاز است در مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادراتی برنج ایران درآمل بدون دریافت تسهیلات بانکی ودولتی توسط سهامداران این مرکز راه اندازی شود، واقعا تشکر می کنم.
جهانگیری گفت، که برای ساخت مراحل تکمیلی پایانه برنج صادراتی آمل حمایت های لازم را دولت انجام خواهد داد و بانک های کشور، مسئولان استانی و وزارت صنعت ومعدن وجهاد کشاورزی حتما به صورت ویژه وتخصصی از سهامداران این پایانه کاری را که شروع کردند، تا تکمیل نهایی آن حمایت خواهند کرد.
به گزارش مهر، مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران درشهرستان آمل عصرچهارشنبه با حضور" اسحاق جهانگیری" معاون اول رئیس جمهور افتتاح شد. این مرکز درشهرستان آمل در زمینی به مساحت بیش از ۱۷۰ هزار مترمربع ساخته شده که ۴۴۰ واحد حجره با حدود ۵۰ هزار مترمربع با ظرفیت اولیه ۳۰۰هزار تن برنج، بسته بندی، سورتینگ، برند سازی وصادرات کیفی برنج ساخته شده است.
برای ساخت فاز نخست این پایانه صادراتی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از محل سرمایه گذاری سهامداران این پایانه هزینه شده است.