اجتماعی و انتظامی
پرواز مرغ با قیمت نجومی/ سود سرسامآور واسطه از سفره مصرف
منتشر شده
2 سال پیشدر
توسط
admin amolnewsآمل نیوز- قربانعلی مسافر / این روزها شاهد بازار آشفته و بینظم مرغ در شهرهای مختلف مازندران هستیم که نه تنها باعث نارضایتی مردم به عنوان مصرفکنندگان شده است بلکه گلایه فروشندگان را برای کاهش توان خرید مردم شاهد هستیم.
بازار بی در و پیکری که حتی شاهد افزایش قیمت مرغ گرم به هر کیلوگرم 72 هزار تومان هستیم و نقش عوامل نظارتی و کنترل بازار نیز در این میدان پر هجمه تا حدودی به چشم نمیآید و کنترل خاصی را نمیتوان در بازار شاهد بود.
مرغ در حالی با قیمت نجومی از سر سفرههای مردم پر کشید که طی ماههای گذشته هم جایگاه خوبی در بین اعضای خانوادهها نداشت.
با توجه به قیمت گزاف گوشت قرمز گوساله و گوسفند در بازار، مردم به قیمت نه چندان مطلوب گوشت مرغ برای تأمین پروتئین خانوار ذل خوش کرده بودند که طی هفته گذشته با افزایش بیرویه و بدون ضابطه همه امیدها نقش بر آب شد و ناامیدی بار دیگر در میان خانوادهها جولان میدهد.
در گزارش میدانی خود به سراغ بازار رفتیم و در بین مردم با آنها درد دل کردیم که در گام اول به فرهنگی بازنشستهای برخوردیم که به شدت از گرانیها گلایه داشت و نه تنها از قیمت مرغ بلکه از قیمت همه اقلام اساسی خانوار دل پر خون داشت و مینالید.
این مرد میانسال، گفت: با افزایش چندین برابری تورم، تحقیق کنید و ببینید که حقوق بازنشستگان چه میزان افزایش داشته است و روند بازار چگونه طی میشود.
وی تأکید کرد: نمیتوان گفت در بازار نظارت هست و نباید به بازرسی و مبارزه با گرانفروشی دلخوش بود.
6 ماه است که گوشت مرغ مصرف نکردیم
در یکی از بازارهای شلوغ و پر رفت و آمد مازندران، یک مادر با دو فرزند خود از دردهای گرانی گفت.
این مادر مازندرانی گفت: قیمت سرسامآور مرغ و دیگر اقلام پدر و مادر خانواده را شرمنده فرزندان میکند و سفره مردم را به چالش میکشاند.
وی با ابراز تأسف، یادآور شد: 6 ماه است که توان خرید مرغ را ندارم و گوشت مرغ مصرف نکردم، حرفم این است مشکلی ندارد که خودمان نمیتوانم از گوشت مرغ استفاده کنم ولی فرزندانم که در سن رشد هستند هم به دلیل عدم توان مالی خانواده نمیتوانند از گوشت گاو و مرغ استفاده کنند در حالی که بدن آنها به شدت به پرروتئین نیازمند است.
با بررسیهای لازم، به سراغ حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران رفتیم تا درباره آخرین وضعیت تولید مرغ، افزایش قیمت بیرویه و چگونگی کنترل و نظارت بازار هدف، همکلام شویم.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه از استانهای شاخص در عرصه پرورش، تولید و عرضه مرغ در سطح کشور هستیم، اظهار کرد: مازندران دارای زنجیره کامل مرغ در کشور بوده و مرغ اجداد گوشتی و کشتارگاه از تولید تا عرضه در بازار زنجیره کامل است.
تولید 285 هزار تن گوشت مرغ در مازندران
حسن عنایتی با اشاره به اینکه حدود 12 درصد تولید گوشت سفید کشور به مازندران تعلق دارد، در نگاه آماری افزود: در سال گذشته حدود 285 هزار تن گوشت سفید در مازندران تولید شده و در 6 ماه نخست سال 1400 نسبت به سال جاری حدود 72 میلیون و 400 هزار قطعه جوجهریزی شده ولی این آمار در سال 1401 به میزان 79 میلیون و 200 هزار قطعه جوجه میرسد که نزدیک به 7 میلیون قطعه جوجه در سال جاری بیشتر از گذشته توسط تولیدکنندگان و برنامهریزان حوزه تولید گوشت سفید برای جوجهریزی در مازندران برنامهریزی شد تا شاهد رشد زیادی باشیم.
وی در پاسخ به سؤوالی مبنی بر اینکه با توجه به رشد و رکوردشکنی تولید جوجه چرا شاهد افزایش بیرویه قیمت در بازار هستیم، خاطرنشان کرد: حدود 38 درصد جوجه یکروزه کشور در مازندران تولید شده و به کل کشور ارسال میشود بنابراین کسری تولید جوجه در مازندران نداریم و مازندران جزو استانهای شاخص در کشور است که نسبت به برنامهریزی در حوزه جوجهریزی و تولید گوشت مرغ نسبت به دیگر استانها جلوتر بوده و ممکن است استانهای دیگر نسبت به مازندران انسجام و وفاق در برنامه، همراهی و همدلی همه تولیدکنندگان در حوزه تولید، جوجهریزی و تولید گوشت را نداشته باشند.
عنایتی با اعلام اینکه در راستای تنظیم بازار مصرف تاکنون 12 هزار تن مرغ مازاد بر تولید در مازندران داشتیم که منجمد و سرد شد، ادامه داد: مرغ منجمد 10 استان کشور توسط مازندران تأمین میشود و این استان شمالی تأمین کننده مرغ پایتخت است در حالی که روزانه حدود 250 تا 300 تن گوشت مرغ در استان تهران و میادین ترهبار و کشتارگاه پایتخت توزیع میشود.
توزیع روزانه 300 تن گوشت مرغ مازندران در پایتخت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه میانگین مصرف استان 200 تن در روز و در پیک روزهای پرمصرف تا 300 تن مصرف روزانه گوشت گرم و قطعهبندی شده است، بیان کرد: در روز پنجشنبه گذشته 304 تن گوشت گرم وارد بازار مازندران شد همچنین یک هزار و 240 تن مرغ منجمد در برنامه داریم تا در هر شهرستان براساس کارگزار و مباشر تعیین شده بدون سقف توزیع داشته باشیم.
وی افزود: این امر نشاندهنده آن است که کسری گوشت گرم در شهرهای مازندران نداریم و اگر هم داشته باشیم با ورود گوشت منجمد و سرد با قیمت منطقی 45 هزار تومان در درب سردخانهها، این محصول با قیمت 48 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
عنایتی با اشاره به اینکه گوشت منجمد مرغ به فراوانی در مازندران یافت میشود، یادآور شد: نسبت به سال گذشته در مازندران بیشترین جوجهریزی انجام شد و هیچ کسری در تولید نداریم ولی متأسفانه آشفتگی و اتفاقاتی طی روزهای گذشته در بازار به وجود آمد که باعث ایجاد بینظمی شده که حاصل فعالیت دلالان و واسطهگران فرصتطلب است.
وی با اعلام اینکه در مازندران کسری جوجهریزی نداریم بلکه مازاد جوجهریزی 7 میلیونی داریم، بیان کرد: هر زمان شاهد افزایش قیمت میشویم حرف از دلالان و واسطهگران میشود.
باید مرغ در بازار با قیمت 59800 تومان تنظیم بازار عرضه شود
عنایتی با اشاره به اینکه در امر قیمتگذاری تابع سیاستهای تنظیم بازار هستیم، ادامه داد: تنظیم بازار 59 هزار و 800 تومان قیمت مصوب برای یک کیلو مرغ گرم و 48 هزار تومان برای هر کیلو مرغ منجد در نظر گرفت تا به دست مصرفکننده برسد و مازاد بر قیمت مصوب شامل تعزیر خواهد شد، با گرانفروشان حوزه مرغ برخورد جدی و قانونی میشود زیرا نباید بازار به یک آشفتگی و بینظمی شود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از هدفمندسازی یارانهها و آزادسازی قیمت تلاش کردیم تا نظام تولید و بازار را به یک انسجام برسانیم الته معتقدم در این راستا موفق بودیم و هماکنون اجازه نمیدهیم تا عوامل غیرحرفهای وارد چرخه بازار و تولید شنود زیرا غیراخلاقی است که تولیدکننده و مصرفکننده آسیب ببینند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تولیدکننده مرغ زنده را با قیمت حداکثر 40 هزار تومان در فارم عرضه میکند و قیمت تمام شده برای مرغ گرم بازار 59 هزار و 800 هزار تومان برای هر کیلو قیمتی واقعی و منطقی است، افزود: ستاد تنظیم بازار تصمیم برای قیمتگذاری گرفته و ما تابع ستاد تنظیم بازار کشور هستیم.
وی با اعلام اینکه هماکنون برخورد جدی و قانونی بدون هیچ تعارف با عوامل بینظمی و آشفتگی در بازار داریم، بیان کرد: باید شرایط مناسب برای تولیدکننده و مصرفکننده به وجود بیاوریم تا با آسودگی خاطر تولیدکننده دست به تولید بزند و مصرفکننده نیاز اصلی خود را با قیمت واقعی و منطقی دریافت کند.
عنایتی با اشاره به اینکه تولیدکننده رضایت ندارد که مصرفکننده مرغ مورد نیاز خود را با قیمت غیر معقول و غیرواقعی در بازار تهیه کند، ادامه داد: تولیدکننده این روند را به هیچ وجه قبول ندارد، مشکل بازار مرغ برای امروز و دیروز نیست بلکه این چرخه سالیان زیاد در صنعت فعالیت دارد و در شرایط فعلی با قیمت مصوب تنظیم بازار باید گام برداریم.
ذخیرهسازی 12 تن مرغ منجمد در مازندران
وی با اعلام اینکه 12 هزار تن مرغ منجمد در سطح استان مازندران ذخیرهسازی شده است، ادامه داد: میزان یک هزار و 240 تن مرغ منجمد برای کل شهرها در برنامه توزیع داریم و سقفی برای توزیع وجود ندارد، نباید در بازار اختلاف قیمت باشد و منجر به آشفتگی و بینظمی شود، کسری و محدودیت تولید و محدودیت عرضه نداریم و مرغ منجمد را در زمان کسری به عنوان کالای جانشین با قیمت مصوب توسط مباشران ستاد تنظیم بازار توزیع میکنیم.
عنایتی با اعلام اینکه فرمانداران هر شهرستان رئیس ستاد تنظیم بازار در شهرها هستند، بیان کرد: باید بازار را اشباع کنیم تا دست سودجویان و فرصتطلبان کوتاه شود، نباید به سودجویان فرصت دهیم تا بازار را آشفته و بینظم کنند و مردم آزرده خاطر شده تا سفره آنها کوچک شود، این مهم برایمان نگرانکننده است.
وی یادآور شد: تولیدکننده و اتحادیه از آشفتگی بازار سود نمیبرد، بلکه عدهای افراد سود میبرند که همیشه نظام بازار را ملتهب میکردند و تشنج به بار میآوردند، به شیوهای با آنها برخورد میکنیم که نمیگذاریم بازار به هم بریزد و مردم نگران شده و آسیب ببینند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه آمادگی کامل برای ارسال مرغ منجمد براساس نیاز شهرستانها حتی در روز تعطیل وجود دارد، ادامه داد: میزان 12 هزار تومان مرغ منجمد زیر قیمت عرضه مرغ گرم است که این مرغها از لحاظ فنی، کیفیت و استانداردها مشکلی ندارند بلکه در روند مرغ سرد شده و منجمد تمام شرایط بهداشتی رعایت میشود و مازاد مرغ گرم روز بازار به انجماد میرسد.
نمایان شدن دست دلالان در افزایش بیرویه قیمت مرغ
وی با بیان اینکه مازندران با توجه به گردشگرپذیر بودن و ورود توریست در ایام تعطیل و غیرتعطیل سرریز جمعیت دارد، بیان کرد: از زمانی که بینظمی در بازار آغاز شد همه ابزار و ارکان مجموعه نظارتی و تولید هماهنگ شده و پس از جلسات اضطراری از تمام ظرفیتها به کارگیری میشود البته با انجمن کشتارگاهها، اتحادیه تعاونی مرغداران و صاحبنظران در حوزه بازار نشست داشتیم و به جمعبندی رسیدیم تا حلقهها در چرخه تولید مرغ را هرچه کمتر کنیم میتوانیم به مدیریت واحد برسیم تا مصرفکننده کالای خود را به بهترین شکل تحویل بگیرد و با کاهش حلقهها دیگر مرغ زنده به دست واسطهها نمیرسد.
عنایتی گفت: سعی داریم تا مرغ زنده دیگر به دست واسطهها نرسد، برای این منظور برنامهریزی انجام شده و وارد بحث اجرایی شدیم، با جدیت پیگیر هستیم تا رضایت تولیدکننده و مصرفکننده ایجاد شود، امیدواریم با اهتمام همه مسؤولان در آینده نزدیک شرایط به روال عادی بازگردد.
حذف ارز ترجیحی اثرگذار در قیمت مرغ
در بخش دیگر گزارش عطاالله حسنزاده تولیدکننده، عضو هیأت مدیره اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی و مرغداران گوشتی ایران و مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی مازنداران همصحبت شدیم و از معضلات، قیمت بالای مرغ و چگونگی تعلل در قطع شدن دست دلالان صحبت کردیم.
وی با اشاره به اینکه پس از حذف ارز ترجیحی هزینه تمام شده تولید مرغ از 40 هزار تومان هر قطعه به 120 هزار تومان رسیده است، افزود: میزان نقدینگی نیز برای یک واحد تولیدی 20 هزار تایی با هزینه 700 میلیون تومانی همراه بود که پس از حذف ارز ترجیحی به دو میلیارد و 400 میلیون تومان رسیده است.
حسنزاده با اشاره به اینکه تولید جوجه و جوجهریزی ماهانه 130 میلیون قطعه است که با توجه به برنامهریزی کشوری حرکت داریم، بیان کرد: با حذف ارز ترجیحی باید نگاه عمیق به بازار داشت که با کاهش تقاضا، بالا رفتن هزینه تمام شده و مشکلات تولید روبرو شدیم.
عضو هیأت مدیره اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی و مرغداران گوشتی ایران با اشاره به اینکه در نخستین گام سعی کردیم با درخواست از مدیران تعاونیها خواستار جوجهریزی حداکثری و عدم کاستی در مازندران شدیم، بیان کرد: زیرا سهم بازار تهران برای مازندران است و 70 درصد تولید مازندران به بازار تهران میرود بنابراین نمیخواستیم این بازار را از دست دهیم.
حسنزاده با اعلام اینکه بخشی از بازار مصرف مازندران را تهران تشکیل میدهد، افزود: با پیشبینیهای لازم باید هزینه تمام شده لحاظ میشد و کشش بازار را نمیسنجیدیم همالان حداقل هزینه تمام شده واحدهای تولیدی مرغ زنده حدود 40 تا 42 هزار تومان است که برای عرضه به بازار به فرآوری، تبدیل به لاشه و هزینه فرآورده داریم.
70 درصد تولید مازندران به بازار تهران میرود
وی با اشاره به اینکه پس از جلسات متعدد در وزارت جهاد کشاورزی، برای دوره گذر قبول کردیم قیمت مرغ زنده را برای هر کیلو 40 تا 42 هزار تومان حتی بدون درنظر گرفتن سود برای ثبات بازار نگهداریم، یادآور شد: آمار نشان میدهد که میانگین قیمت مرغ زنده در چهار ماه گذشته 39 هزار تومان بوده درحالی که باید تا 42 هزار تومان میفروختیم زیرا با جوجهریزی لازم و برنامه مدون پیش رفتیم البته جدای از سهم 11 درصدی مازندران در جوجهریزی کشور، حدود 16 درصد افزایش جوجهریزی داشتیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی مازنداران با تأکید بر اینکه مرداد امسال حدود 6 هزار تن مرغ تحویل شرکت پشتیبانی امور دام دادیم، بیان کرد: برای جلوگیری از چالشهای بزرگ در شرایط حذف ارز ترجیحی اگر شرکت پشتیبانی امور دام خریدهای خود را انجام نمیداد به مشکل برخورد میکردیم همچنین یکی از راهکارها، جمعآوری مرغ در بازار بود که در مرداد امسال مرغ زنده به قیمت 29 هزار تومان فروخته شد در حالی که هزینه ما 40 هزار تومان بود و با جمعآوری مرغها میانگین آن به 34 هزار تومان رسید و با 6 هزار تومان زیر هزینه تمام شده تولیدکننده روبرو شدیم.
وی در مورد بررسی شرایط قیمت و چالش کنونی، یادآور شد: با توجه به برنامه 130 میلیون قطعه جوجهریزی باید با بازار مصرف همراه میشدیم و برنامهریزی 6 ماه تا یک سال را باید در مدت دو ماه به گونهای مدیریت میکردیم تا هم تولیدکننده و هم مصرفکننده آسیب نبیند و معتقدم در کارمان موفق بودیم و مدیریت مطلوب انجام شد تا عرضه و تقاضا مدیریت شود.
واسطه و دلال سود آشفتگی قیمت در بازار مرغ را به جیب میزنند
حسنزاده با بیان اینکه اگر یک هفته اخیر دچار چالش قیمتی شدیم بخشی از آن به سوءاستفاده در بازار بازمیگردد، یادآور شد: سیاستهایی که وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی ستاد تنظیم بازار تعریف میکند منجر به قیمتگذاری میشود و قیمت مرغ زنده حداکثر تا 45 هزار تومان است، در شرایط افزایش بیرویه قیمت با تعاونیها وارد میدان شدیم تا التهاب را کاهش دهیم زیرا هم جوجهریزی به اندازه کافی انجام شده و هم مرغ به اندازه کافی وجود دارد پس باید از سوءاستفاده در بازار که از سوی واسطهها و دلال ایجاد شد، جلوگیری شود.
وی متذکر شد: واسطه و دلال سود آشفتگی قیمت در بازار مرغ را به جیب میزند زیرا حدود 60 سال این افراد در بازار به عنوان واسطه مشغول کار هستند و پیشبینیها این بود در برنامهریزی جامع چون سندهای تولیدکنندگان خردمالکی است و تعاونیها توانمندی خوبی دارند دولت باید بخشی از حمایتها را به سمت تشکلها و تعاونیها سوق دهد تا بتوانیم کم کم دست واسطه و دلالها را کوتاه کرده و از تولید به مصرف را خودمان مدیریت کنیم هرچند این ظرفیت هماکنون وجود دارد.
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی مازنداران با اشاره به اینکه حدود 20 تعاونی فعال در سطح شهرستانهای مازندران وجود دارند، یادآور شد: معتقدم یک اتحادیه فعال که هم در کشور و هم در استان تصمیمساز باشد میتواند در شرایط بازار کمک حال باشد البته مسئله واسطهگری حدود 60 سال همراه با صنعت رشد کرده است.
وی در مورد این بحث که هر شب یک هزار تن مرغ کشتار روز وارد باز میشود که 300 تن در استان مازندران و مابقی به استانهای دیگر ارسال میشود، خاطرنشان کرد: در چهار ماه گذشته حذف ارز ترجیحی مسئله کوچکی نبوده و جراحی اقتصادی بزرگ بود همچنین در این مدت سعی کردیم هم تولید را حفظ و هم بازار را تأمین کنیم.
10 هزار میلیارد تومان واسطهها از بازار آشفته مرغ سود میبرند
حسنزاده با بیان اینکه در چهار ماه گذشته برای فروش مرغ زنده دغدغهای نداشتیم، متذکر شد: شرایط بازار نیز شرایط خاصی است از یک طرف در تولید مولد جوجه تمام شده 10 هزار تومان به قیمت یک هزار تومان رسیده است و باید تولیدمان را حفظ کرده و به اثبات میرساندیم.
وی با اشاره به عزم جدی برای کاهش التهاب بازار با توجه به وجود پشتوانه تولید و فعالیت دستگاههای نظارتی و بازرسی، بیان کرد: هماکنون مرغ با قیمت مصوب 59 هزار و 800 تومان باید در اختیار مردم قرار گیرد ولی متأسفانه شاهد قیمت حدود 70 هزار تومانی برای عرضه هستیم همچنین بهتر است مردم بدانند برای حفظ تولید هر کیلو 10 هزار تومان هزینه پرداخت کردیم تا دست به حفظ تولید بزنیم.
این تولیدکننده برتر مازندران، بیان کرد: با توجه به لزوم ایجاد امنیت غذایی و بازار 100 درصد داخلی مرغ، اگر بازار مصرف داخلی آسیب ببیند تولیدکننده داخلی دچار آسیب، ضرر و زیان فراوان میشود پس باید تمام تلاش برای حفظ و ثبات بازار مصرف به کار ببندیم.
حسنزاده با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار وظیفه دارد به هر دلیل و شرایطی به خواسته تولید نرسیدیم، برای عدم چالش در بازار از ذخیرههای مطمئن استفاده کنیم که میتواند با توزیع آن به اهداف خود برسیم.
مشکلی در جوجهریزی و تولید مرغ گوشتی نداریم
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی مازنداران با اعلام اینکه حدود 10 هزار میلیارد تومان واسطهها از بازار آشفته مرغ و این صنعت سود میبرند، افزود: اگر کل چرخه بازرگانی قبل، بعد و حین تولید بررسی شود آمار جامع و کاملی است که مبارزه با این بحث نیازمند ساختار جدید و نوین است تا با برنامهریزی لازم و نشست متعدد با مرغداران و کشتارگاهها روند تولید و عرضه مرغ در قالب یک نرمافزار ایجاد شده تا بتوانیم جریان تولید تا مصرف کنترل شده و مرغ زنده به راحتی به کشتارگاه برسد و حداقل بدانیم هزینه تمام شده و سود لحاظ شده چه میزان است تا حرف و حدیث در آن نباشد.
حسنزاده گفت: چون صنعت مرغ خردهمالکی است تلاش میکنیم حلقههای واسطه را کم کنیم و مرغ زنده مستقیم به کشتارگاه و عرضه در بین مردم برسد.
دلالان در کنار دشمنان نظام به نارضایتی عمومی دامن میزنند
معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران در مورد نوسانات قیمت مرغ گرم در بازار و تکرار آن معمولا هر سه ماه که موجب نارضایتی مردم میشود، در برنامه زنده تلویزیونی، اظهار کرد: مازندران از استانهای شاخص در تولید مرغ است علاوه بر تولید مرغ، در تولید جوجه در سطح کشور سرآمد و زبانزد هستیم.
سلگی افزود: مازندران قطب تولید مرغ کشور است و وزیر جهاد کشاورزی در تماس تلفنی پیگیر شرایط بازار هستند و دغدغه استاندار مازندران هم این است با توجه به اینکه تولیدکننده بزرگ مرغ در کشور هستیم و تأثیر در کل کشور داریم باید نگاه ویژه به مسائل مختلف شود.
وی با اشاره به جلسات متعدد با مسؤولان دستگاههای اجرایی، امنیتی و نظارتی، تصریح کرد: متأسفانه بین تولیدکننده و مرغدار تا کشتارگاه واسطههایی شکل گرفته و با افزایش قیمت به صورت تصاعدی شاهد آشفتگی بازار در مازندران و حتی تهران هستیم، با تفکیک لازم میخواهیم دست واسطهها توسط مسؤولان استانی قطع شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران با اشاره به برنامههای مصوب و ایجاد زمینه لازم و عملیاتی شدن حذف دلالان از مرغداری تا کشتارگاه، بیان کرد: اختلال نظم بازار در شرایطی که دشمنان کشورمان به دنبال نارضایتی در دل مردم و ایجاد بازار آشفته هستند پذیرفتنی نیست و در این بین نمیتوانیم تماشاگر باشیم که دلالان در کنار دشمنان انقلاب جبههای برای منافع شخصی، به جیب زدن سود هنگفت نامعقول و دامن زدن به نارضایتی عمومی میزنند.
اخلالگران نظم بازار معرفی شوند/ برخورد جدی برهمزنندگان نظم
سلگی یادآور شد: وظیفه داریم محکم و با قاطعیت با عوامل و افرادی که در بازار تشنجل میکنند برخورد کنیم، در این زمینه به هیچ وجه کوتاه نمیآییم و باید با پیگیری لازم کسانی که مخل نظم بازار هستند معرفی شده و برخورد جدی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه نمیتوانیم سکوت کنیم و تماشاگر باشیم، خاطرنشان کرد: جلساتی با متولیان از تولید تا کشتارگاه داشتیم و در زمینه موضوعات مختلف مفصل بحث و تبادل نظر شد همچنین در راهکاری برای کنترل بازار به 22 فرماندار شهرهای مازندران ابلاغ کردیم با معرفی مباشران بتوانیم مرغ منجمد به قیمت پایین حدود 12 هزار تومان ارزانتر از مرغ گرم راهی بازار کرده و قیمت مرغ گرم در بازار باید به قیمت مصوب بازگردد همچنین مسؤولان باید با هر برنامه و تصمیمات این مهم را عملیاتی کنند.
به گزارش فارس، امیدواریم در شرایطی که دشمنان بیگانه غربی و استکباری سعی در ایجاد تشنج و ناآرامی در کشور دارند و در این مسیر همه حربههای شوم و پر زرق و برق خود را به کار گرفتهاند، مسؤولان دست به آرامسازی بازار بزنند.
با کاهش حلقههای واسط از مرغداری تا کشتارگاه، باید دست واسطهگران و دلالان سودجو در توزیع گوشت مرغ قطع شود تا شاهد افزایش بیرویه قیمت نباشیم و بازار به تعادل برسد.
با توجه به قیمت گران گوشت قرمز مردم برای تأمین پروتئین خود و اعضای خانواده بیشتر به سمت گوشت مرغ تمایل دارند ولی با گران شدن بیش از اندازه قیمتها دیگر هیچ امیدی به گوشت سفید نیست و مرغ هم از سبد غذایی و سفره مردم کشورمان پر کشید.
امید است با اقدام جهادی مسؤولان قیمت گوشت مرغ گرم و منجمد به شرایط مصوب ستاد تنظیم بازار باز گردد و شاهد تعادل و آرامش در بازار باشیم.