آمل نیوز- قربانعلی مسافر / جلوی پای صنعتگران در کشورمان موانع و مشکلات فراوان بوده که وجود معضلات بانکی، سود بالای وام و نامهنگاریهای اداری فاصله زیاد شعار تا واقعیت حمایت مسؤولان و مدیران اجرایی را نشان میدهد.
برپایی همایش روز ملی صنعت و معدن در آمل با حضور صنعتگران و مسؤولان مازندران
همایش روز ملی صنعت و معدن در آمل با حضور فانی مدیرکل صمت مازندران، حسینی معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل، حجتالاسلام حسینزاده امام جمعه امامزاده عبدالله، دادستان عمومی و انقلاب، رییس دادگستری و دیگر مسؤولان به همراه صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و صنعتگران برگزار شد.
مجید فانی مدیرکل صمت مازندران در این همایش با بیان اینکه صنعت، معدن و تجارت مهمترین موتور محرکه اقتصاد کشور است، گفت: آمل از شهرهای شاخص در زمینه صنعت، تولید، ایجاد اشتغال، ارزآوری و صادرات است که ۱۵۹ واحد صنعتی و تولیدی در شهرکهای صنعتی آمل مستقر هستند.
وی با بیان اینکه آمل در میزان اشتغال و سرمایهگذاری رتبه نخست مازندران را داراست و ۵۳ درصد صنعت مازندران در آن فعالند، گفت: بیش از ۱۷۱ هکتار مترمربع شهرک صنعتی آمل وجود دارد و در حوزه معدن ۶۹ پروانه بهرهبرداری در آمل صادر شد همچنین ۱۹ هزار و ۲۰ واحد صنفی در آمل با اخذ پراونه کسب فعالیت دارند.
واحدهای تولیدی در صف آخر قطعی برق قرار گیرند
سید مجتبی رضوی رئیس خانه صنعت و معدن مازندران در این مراسم با اشاره به فرا رسیدن فصل تابستان، گرمای هوا، قطعی برق و تعطیلی واحدهای صنعتی گفت: بر مبنای ماده 25 باید واحدهای تولیدی و صنعتی در ایام قطعی برق یا گاز در صف آخر باشند ولی امسال تولید و صنعت برای قطعی برق در صف اول قرار گرفته و هفتهای یک روز برق واحدهای صنعتی شهرکهای صنعتی آمل قطع میشود.
وی با اعلام اینکه هم در نحوه قطع شدن و هم نحوه مصرف بحث داریم، تصریح کرد: باید خسارات واحدهای صنعتی بر اساس قانون در زمان قطعی برق یا گاز پرداخت شود.
رضوی با اشاره به اینکه صنعت و تولید این روزها با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکند، ادامه داد: در ایام شیوع ویروس کرونا واحدهای تولیدی در کنار مردم بودند و روزهای بسیار طاقتفرسایی را پشت سر گذاشتند.
صنعت کشورمان در وضعیت رکود تورمی خیلی شدید است
محمدتقی جوادی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان آمل و عضو هیأت امنای شهرک صنعتی امامزاده عبدالله نیز در حاشیه روز صنعت و معدن، اظهار کرد: امروزه صنعت کشورمان در وضعیت رکود تورمی خیلی شدید قرار دارد.
وی افزود: از طرفی افزایش چند برابری قیمت مواد اولیه، مشکل نبود سرمایه در گردش برای خرید مواد اولیه و از طرفی دیگر به علت گرانی قیمت تمام شده محصولات تولیدی و عدم توان خرید از سوی مردم و کاهش فروش محصولات صنعت در رکود تورمی نقش زیادی داشته است.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان آمل تصریح کرد: عدم ثبات قیمت دلار، نوسان قیمت مواد اولیه، بلاتکلیفی وضیعت برجام و تحریمهای خارجی و چند برابر بیشتر از آن تحریمهای داخلی بیشترین مشکل مدیران تولیدی است.
جوادی با اشاره به بخشنامههای غیر کارشناسی، فساد و رانتهای دولتی، مالیات و ارزش افزوده و عدم هماهنگی دستگاهای اجرایی را دیگر موانع تولید و صنعتگران دانست و یادآور شد: تولید و مدیران واحدهای تولیدی به هیچ وجه نیاز به کمک ندارند فقط چوب لای چرخ صنعت گذاشته نشود هرچند قیمتهای دستوری بلای جان تولید شده است.
وی گفت: دستگاهها و نهادها هر زمان با کمبود برق یا گاز مواجه میشوند اولین جایی که برای قطعی به فکرشان میرسد بخش تولید و صنعت است و در مقابل هر وقت بودجه کم میآورند دوباره نخستین جایی که به ذهنشان میآید تولید است.
تلاش تولیدکنندگان در کشور افدام جهادی است
سید عباس حسینی معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل گفت: کار و تلاش در عرصه تولید و صنعت در شرایط سخت اقتصادی و تحریم همه جانبه دشمنان اقدامی جهادی است.
وی افزود: آمل از شهرستانهای شاخص در عرصه تولید، صنعت، اشتغال و ارزآوری است که برندهای بزرگ این شهرستان در سطح بینالمللی و جهانی برای مردم دنیا و بزرگان صنعت نامآشنا هستند.
فرماندار ویژه آمل با بیان اینکه حوزه صنعت و معدن آمل نیازمند نگاه ویژه و ملی است، تصریح کرد: شهر بدون صنعتگران قابل تحمل نیست و مسؤولان باید در کنار صنعتگران تمام تلاش خود را به کار گیرند تا افقهای جدید ایجاد شود هرچند تمام امکانات در بدنه اداری برای تسهیل کار صنعتگران فراهم شود.