با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

20 هزار بیمار در کشور منتظر پیوند اعضا هستند

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / سرپرست بیمارستان امام خمینی(ره) آمل با بیان اینکه در کشورمان سالانه حدود 20 هزار بیمار منتظر گرفتن اعضا هستند، گفت: اهدای عضو کار بسیار خیر و ماندگار است که نیاز جدی به اطلاع رسانی و فرهنگ سازی گسترده دارد تا با اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی افراد زیادی از مرکز نجات یابند.

علی عمرانی راد ظهر امروز در آئین تجلیل از خانواده‌های جانبخش شهرستان های آمل، نور، فریدونکنار، محمودآباد و بابلسر با عنوان نبض دوباره زندگی در سالن همایش های دانشکده پرستاری و مامایی این شهرستان، اظهار کرد: امروزه جامعه احتیاج به فرهنگ سازی برای اهدای عضو دارد و همه باید برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی اهدای عضو دست به دست هم دهیم.
وی با اعلام اینکه نخستین پیوند عضو کشورمان در سال ۱۳۱۴ با پیوند قرنیه بوده و در دهه 40 نیز نخستین پیوند کلیه در کشور انجام شد، افزود: تاکنون پیوندهای موفق زیاد کلیه، قلب، کبد، روده، لوزالمعده، ریه و مغز استخوان در کشورمان انجام شده تا بیماران چشم به راه زیادی را نجات بخشد.
متخصص بیهوشی و فوق تخصص مراقبت های ویژه تصریح کرد: در ۳۱ اردیبهشت سال 1368 امام راحل فتوا دادند که پیوند از فرد مرگ مغزی به انسان های دیگر به لحاظ فقهی منعی ندارد و این مهم سرآغاز کار پیوند اعضا در کشورمان بود.
عمرانی راد بیان کرد: نخستین پیوند روده باریک در ۱۳۷۰ و اولین پیوند قلب و پیوند کبد در سال ۱۳۷۲ اتفاق افتاد البته ایران در زمینه پیوند عضو در منطقه رتبه اول را دارد و در قاره آسیا سرآمد است.

وی با اشاره به فرآیند اهدای عضو، افزود: اهدای عضو اقدام بزرگی است که برای اولین بار در سال ۱۹۶۱ هاروارد تعریف مرگ مغزی را بر زبان انداخت و تاکنون حتی یک مورد مرگ مغزی برگشت‌پذیر نبوده است.

سرپرست بیمارستان امام خمینی(ره) آمل گفت: قوانین سختگیرانه در کشورمان برای اعلام مرگ مغزی وجود دارد و باید چهار پزشک متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، متخصص داخلی و فوق‌تخصص بیهوشی با تست‌های مختلف مرگ مغزی را برای بیمار اعلام کنند البته بعد اعلام مرگ مغزی باید خانواده نظر مثبت را اعلام کرده تا پزشکی قانونی هم نظرات خود را برای مرگ مغزی و اهدای عضو گزارش دهد.
#اهدای_عضو
#اهدای_زندگی
#جان_بخش
#مرگ_مغزی

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *