با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

433 خانواده مازندرانی اعضای بیمار مرگ مغزی شان را اهدا کردند

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / مدیرعامل انجمن اهدای عضو مازندران با بیان اینکه در یک بیمار مرگ مغزی می تواند 8 عضو اصلی را اهدا کرد، گفت: با قابلیت اهدای نسوج هر جانبخش می تواند جان یک تا 53 بیمار نیازمند پیوند اعضا را نجات دهد.

محمدمصطفی قربانی در آئین تجلیل از خانواده‌های جانبخش شهرستان های آمل، نور، فریدونکنار، محمودآباد و بابلسر با عنوان نبض دوباره زندگی در سالن همایش های دانشکده پرستاری و مامایی این شهرستان، اظهار کرد: باید با ترویج فرهنگ اهدای عضو در راستای کمک به بیماران نیازمند و ماندگار کردن جانبخش گام اساسی برداریم.
وی افزود: تعداد 433 خانواده در مازندران از سال 1387 تاکنون اعضای بیماران مرگ مغزی خود را اهدا کردند که این آمار مربوط به دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با 318 جانبخش و دانشگاه علوم پزشکی بابل با 115 جانبخش است.
مدیرعامل و عضو هیأت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه مازندران با اشاره به اینکه آمل با 37 جانبخش رتبه اول را زمینه اهدای عضو در مازندران دارد، تصریح کرد: شهرهای بابلسر با 10 جانبخش، فریدونکنار با هفت خانواده بیماران اهدای عضو، محمودآباد با 6 و نور با 10 جانبخش گام بزرگی در زمینه اهدای عضو بیماران مغزی به بیماران نیازمند عضو برداشتند.

اهدای عضو 433 جانبخش مازندرانی به بیماران نیازمند
قربانی با اشاره به اینکه در اصل همه امانت و فانی هستیم که دنیای باقی برای جسم فانی درنظر گرفته شد، بیان کرد: با اهدای عضو مرگ باعث فنای جسم نیست و آغاز زندگی دیگر است البته در مرگ مغزی بیمار وجود فیزیکی ندارد ولی اعضای آن در بدن افراد دیگر مشغول به تپش و کار می کند تا زندگی همچنان جریان داشته باشد.
مدیرعامل و عضو هیأت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه مازندران خاطرنشان کرد: باید آگاه سازی و اطلاع رسانی جامع انجام شود تا بیماران مرگ مغزی با رضایت خانواده ها به بیماران منتظر عضو که روزشماری می کند جان دوباره بدهند.
قربانی با اشاره به اینکه یک بیمار مرگ مغزی دارای 15 تا 25 سال سن که از سنین شادابی محسوب می شود می تواند 8 بیمار نیازمند جدی به پیوند را نجات دهد، یادآور شد: از هر بیمار مرگ مغزی می توان دو ریه، دو کلیه، قلب، پانکراس، کبد و روده که هشت عضو اصلی هستند برای اهدا درنظر گرفته شود همچنین 53 نسوج هم قابلیت اهدا دارند.
وی ادامه داد: یک بیمار مرگ مغزی می تواند از یک تا 53 بیمار نیازمند پیوند عضو را حیات بخشیده و رفع نقص کند.
قربانی با بیان اینکه در کشورمان سالانه حدود 20 هزار نفر منتظر گرفتن اعضا هستند، خاطرنشان کرد: مازندران از لحاظ جانبخشی جزو رتبه های برتر کشور بوده و انجمن اهدای عضو این استان نیز در رتبه های نخست کشور جای دارد.
وی گفت: باید اهدای عضو در بیماران مرگ مغزی فرهنگ سازی شود و خانواده های این بیماران به جای اینکه اعضای جگرگوشه خود را به خاک بسپارند برای جان تازه دادن به بیماران دیگر و چشم انتظاران دریافت عضو هدیه دهند.
#مرگ_مغزی
#اهدای_عضو
#اهدای_زندگی
#جان_بخش

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *