آمل نیوز- قربانعلی مسافر / شینا انصاری در شورای سیاستگذاری کشاورزی و توسعه با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس اظهار کرد: مهمترین سند بالادستی مان در زمینه محیط زیست برنامه هفتم توسعه است و مشکلات زیادی در حوزه محیط زیست داریم که باید به آن رسیدگی شود.
وی افزود: محدودیت منابع آب از مهمترین مشکلاتی است که در حوزه زیست محیطی مطرح است البته در شرق استان مازندران مشکلات منابع آب بیشتر بوده و حتی فرونشست زمین را به همراه تنش آبی روبرو هستیم.
انصاری با اعلام اینکه در راستای اجرای برنامه هفتم و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه محیط زیست گام برمیداریم، تصریح کرد: اتلاف و هدررفت آب در کشور پذیرفته نیست و باید تمهیدات ویژه برای الگوی مصرف آب ایجاد کنیم.
وی با اشاره به الگوی مصرف آب در کشت محصولات، یادآور شد: نهاده های شیمیایی باید با رویکرد محیط زیستی در زمینه کشاورزی استفاده شود و مدیریت تلفیقی کشاورزی شکل گیرد تا مصرف سموم و آفت کش ها براساس استاندارد بوده و ایمنی در امنیت غذایی ایجاد شود.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: باید محصولات با کیفیت و سلامت مواد غذایی که بسیار مهم هستند تولید شده تا سلامت مصرف کنندگان از مزرعه تا سفره مردم حفظ شود.
وی با اعلام اینکه تصفیه فاضلاب باید در دستور کار مدیران باشد، گفت: مدیریت پسماند در مازندران بسیار اهمیت دارد زیرا زباله و پسماند ابرچالش محیط زیستی مازندران است.
انصاری یادآور شد: در قانون مدیریت پسماند مسئولیت اجرایی پسماندهای عادی برعهده وزارت کشور، شهرداری و دهیاری ها است و نظارت با محیط زیست خواهد بود.
وی با اعلام محل انباشت زباله و محل دپو عمارت، ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست مسئله زباله آمل را در اولویت قرار داده و حتما برای زبالهگاه عمارت و موضوع چالشی آن در کشور اقدامات اساسی داریم.
معاون رئیس جمهور با اعلام اینکه شهرهای دیگر مازندران هم در زمینه زباله مشکلاتی دارند که باید حل شود، افزود: باید مسائل با همکاری جدی در سطح استان حل شده و محل جدید جانمایی در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه به موضوع مدیریت پسماند باید نگاه علمی و فنی داشته باشیم و تنها به زباله سوز بسنده نکنیم، خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد پسماندهای مازندران پسماند تر هستند و باید زیرساختهای تفکیک در مبدا انجام ایجاد شود، پس در محل مدیریت پسماند حتما مسئله پردازش، کمپوست و دیگر مولفه ها را ببینیم.
انصاری با اشاره به اینکه باید نگاه مسئله محور در زباله داشته باشیم، متذکر شد: باید طرح جامع مدیریت پسماند داشته باشیم و برای انتخاب یک محل در سطح استان به اجماع برسیم.