با ما همراه باشید

دسته بندی نشده

از “چرایی کمبود برخی اقلام دارویی در مازندران” تا “ممانعت بیمه‌ها از پوشش برخی داروهای پر مصرف”

<span style="Tahoma" ,"sans-serif""="" lang="FA">معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران معتقد است کمبودی نسبت به داروی بیماران خاص و سرطانی در این استان وجود ندارد اما واقعی نبودن سهمیه‌بندی‌ها و افزایش جمعیت در برخی مواقع سال، این کمبود را ایجاد می کند.

منتشر شده

در

محمدرضا شیران  در مورد وضعیت اقلام دارویی بیماران خاص و تامین آن در این استان، اظهار کرد: کمبود دارو در حوزه بیماری‌های خاص در مازندران وجود ندارد اما به دلیل شرکت‌های داروسازی، مراکز خصوصی را بلوکه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه این مراکز خصوصی، مراکزی هستند که باید داروها را تهیه می‌کردند و در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دادند اما به دلیل عدم بازچرداخت مالی، آن شرکت‌ها آن را بلوکه کرده‌اند، گفت: برای برطرف شدن این مشکل در سطح مازندران، این داروها از سوی دانشگاه علوم پزشکی این استان خریداری شده و در اختیار تمامی مراکز سطح مازندران قرار گرفت و بیماران خاص در این استان به مدت 6 ماه کمبود دارو نخواهند داشت.

سهمیه بندی های داروهای خاص در مازندران واقعی نیست

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه چرا برخی داروها در این استان بسیار کمیاب هستند در حالیکه بیمار به شدت به آنها نیاز دارد و آیا نمی‌توان هماهنگی‌های لازم را پیش از تأمین دارو انجام داد، تصریح کرد: مشکلی در تامین دارو در مازندران و کشور وجود ندارد بلکه مشکل در توزیع دارو است، در واقع وزارتخانه سهمیه‌بندی دارو ها را انجام داده است و با توجه به اینکه این سهمیه بندی واقعی نیست باید آن را برطرف کند.

کمبود شیر خشک به خاطر افزایش مسافر بود!

شیران افزود: مازندران جمعیت شناور دارد و در روزهای پایان هفته و تعطیلات موجی از جمعیت به این استان می آیند اما به دلیل سهمیه های از پیش تعیین شده محدود از سوی وزارتخانه این میزان دارو ناکافی است، به طوری که در مقطعی اعلام شد در غرب مازندران شیر خشک وجود ندارد اما به اندازه کافی توزیع را انجام داده بودیم که مشخص شد این امر به دلیل افزایش مسافر بوده است.

وی با اشاره به اینکه سهمیه دارو بر اساس جمعیت بومی محاسبه می‌شود، گفت: جمعیت شناور این تعادل را برهم می زند اما مقطعی است و به دلیل جمعیت شناور این کمبود دارو ها بیشتر در غرب مازندران شایع است.

بیماران خاص و سرطانی نگران کمبود دارو نباشند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه کمبود دارو خاص و سرطانی در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: سهمیه بندی ها به طور مساوی انجام نمی شود به طوریکه در یک استان مصرف کم و در استان دیگر مصرف بیشتر است و در این راستا با هماهنگی هایی که با شرکت ها انجام می گیرد توزیع دارو را انجام می دهیم اما این توزیع با تاخیر چند روزه به دلیل فرآیند فاکتورگیری است.

شیران در پاسخ به اینکه در بحث حمایت های مالی بیماران صعب العلاج تاکنون چه اقداماتی انجام شده, خاطرنشان کرد: در سال 97 برای بیماران خاص، ام اس و سرطانی، تخفیف 2 میلیارد ریالی دارو در نظر گرفته شد و افرادی که توانایی نداشتند، زیرپوشش قرار گرفتند.

وی در پاسخ به اینکه بیماران صعب العلاج به چه صورت در تهیه دارو و یا حتی تخفیف داروهای خود می توانند از تمهیدات دانشگاه علوم پزشکی بهره مند شوند، گفت: مردم برای دریافت دارو ها به مراکز مورد نظر مراجعه کرده و جهت دریافت دارو اقدام کنند و هیچ مشکلی برای این  منظور وجود ندارد.

ممانعت بیمه از پوشش برخی داروهای پر مصرف

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد تمهیدات علوم پزشکی برای تهیه دارو  تصریح کرد: بیمه‌ها به دلیل هزینه بالای داروهای بیماران خاص،  برخی داروها را زیرپوشش قرار نمی دهند اما برخی بیماران که در تامین داروها با مشکل پرداخت هزینه مواجه هستند از سوی دانشگاه علوم پزشکی برای آنها اقداماتی انجام می شود.

شیران افزود: این کمک به وضعیت مالی بیمار بستگی دارد به طوری که برای برخی داروها تا ۵۰ درصد تخفیف در نظر گرفته شد اما اگر بیمار شرایط از مالی مناسب برخوردار نباشد و یا بیمه تکمیلی و سهم بیمار بیش از حد باشد به صورت ویژه در تامین دارو با آنها همکاری خواهیم کرد.

نگاه بیمه در پوشش داروها صرفا اقتصادی است

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انتقاد از عملکرد بیمه‌ها، تصریح کرد: یکی از اشکالات موجود، خارج شدن داروهای پرمصرف هزینه‌بر از لیست سازمان بیمه‌گر به دلیل عدم صرفه اقتصادی است به طوری که برخی از داروهای مصرفی هیچکدام تحت پوشش بیمه ای نیستند.

وی در پایان به خبرنگار ایسنا گفت: بیمه برای درمان داروی فشار و قند خون که ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد هزینه ای پرداخت نمی کند سوال اینجا است چرا نباید این داروهایی که در کشور رایج است زیر پوشش بیمه‌ای قرار نگیرد.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *