با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

فعالیت ۳۶ بانک نشای برنج و 1468 دستگاه نشاکار در آمل

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / مسئول امور مدیریت جهاد کشاورزی آمل با اشاره به ظرفیت بالای تولید نشا با بهره‌گیری از بانک‌های نشا و دستگاه‌های نشاکار در این شهرستان، گفت: آمل با دارا بودن ۳۶ بانک نشا و یک هزار و ۴۶۸ دستگاه نشاکار یکی از قطب‌های اصلی تولید نشای برنج مازندران است.

مرتضی مهدویان در گفت وگو با خبرنگار آمل نیوز با اشاره به اوج فعالیت کشاورزان در آماده سازی اراضی شالیزاری، تهیه خزانه، عملیات کاشت و نشای برنج، اظهار کرد: آمل ظرفیت بالایی در تولید نشا با بهره‌گیری از بانک‌های نشا و دستگاه‌های نشاکار دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان آمل با دارا بودن ۳۶ بانک نشا، یکی از قطب‌های اصلی تولید نشای برنج در استان مازندران محسوب می شود، افزود: این بانک‌های نشا به همراه دستگاه‌های نشاکار شخصی با یک هزار و ۴۶۸ دستگاه، ظرفیت قابل توجهی را برای تولید نشا در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند.

مهدویان در زمینه اهمیت استفاده از نشا در کشت برنج و سایر محصولات کشاورزی، تصریح کرد: استفاده از نشا با کیفیت، نقش بسزایی در افزایش عملکرد و کاهش هزینه‌های تولید دارد البته بانک‌های نشا با تولید نشای سالم و مقاوم به آفات و بیماری‌ها به کشاورزان کمک می‌کنند تا محصولی با کیفیت و بازدهی بالا برداشت کنند.

وی با اعلام اینکه یک هزار و ۴۶۸ دستگاه نشاکار، امکان نشاکاری مکانیزه را برای کشاورزان فراهم کرده و باعث تسریع در عملیات نشاکاری، کاهش هزینه‌های نیروی انسانی و بهبود کیفیت نشاکاری می‌شود، یادآور شد: شخم و شیار در بیش از ۹۰ درصد از ۴۳ هزار هکتار اراضی شالیزاری آمل انجام شده و شخم و شیار به موقع اراضی شالیزاری نقش مهمی در کنترل علف‌های هرز، بهبود تهویه خاک و افزایش نفوذپذیری آب دارد.

مسئول امور مدیریت جهاد کشاورزی آمل با اعلام اینکه برنج مهم‌ترین محصول کشاورزی در آمل است، متذکر شد: بیش از ۱۴ میلیون لیتر سوخت نیز بین کشاورزان آملی توزیع شد.

وی با اعلام اینکه این میزان سوخت سال گذشته شامل انواع سوخت‌های مورد نیاز برای ماشین‌آلات کشاورزی، پمپ‌های آب و سایر ادوات کشاورزی بوده است، بیان کرد: توزیع سوخت براساس سهمیه بندی عادلانه با در نظر گرفتن نیازهای واقعی کشاورزان بوده و اطلاعات مربوط به سطح زیر کشت، نوع محصولات و نوع ماشین‌آلات کشاورزی مورد استفاده کشاورزان جمع آوری شد تا براساس آن سهمیه سوخت تعیین شود.

مهدویان همچنین از ردیابی مگس میوه مدیترانه‌ای در سطح ۵۰۰ هکتار از باغات شهرستان آمل از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و بیان کرد: ۱۳ ایستگاه پیش‌آگاهی و ۲۷ عدد انواع تله‌های فرمونی، کارت زرد و سراتینکس در باغات شهرستان فعال شدند.

وی با اعلام اخطار به یک کارگاه درمورد تولید ورمی کمپوست غیرمجاز در این شهرستان، از بازدید کارگروه پایش و نظارت بر مواد کودی مازندران و شهرستان آمل خبر داد و خاطرنشان کرد: اعضای کارگروه پایش و نظارت بر مواد کودی به همراه نمایندگان پلیس امنیت اقتصادی و تعزیرات حکومتی از یک کارگاه غیرمجاز تولید ورمی کمپوست در شهرستان آمل بازدید داشتند و در راستای ساماندهی و نظارت بر تولید و عرضه کودهای کشاورزی مشخص شد این شرکت بدون مجوز ثبت کودی معتبر است.

مسئول امور مدیریت جهاد کشاورزی آمل با اعلام اینکه به شرکت متخلف یک هفته مهلت داده شد تا نسبت به تعیین تکلیف و ثبت کودی محصولات خود اقدام کند، گفت: در غیر این صورت انبار و محل تولید این شرکت پلمب شده و از ادامه فعالیت آن جلوگیری می شود.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *