با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

طالب آملی میراث مشترک معنوی ایران با جامعه اسلامی و شبه قاره هند است

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌المللی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: طالب آملی میراث مشترک معنوی بین ما و یک جامعه بزرگ به ویژه در شبه قاره هند است.

محمدعلی ربانی صبح امروز در همایش بین المللی طالب آملی اظهار کرد: طالب آملی شاعر پرآوازه ایران زمین که در شبه قاره هند بسیار خوش درخشید در تعاملات فرهنگی درک جامعه شناختی بالایی از مخاطب خود داشت و باید ما هم در تعاملات از این الگوی تمام عیار درس بگیریم.
وی افزود: طالب آملی به درستی به جامعه فهماند که جامعه پیرامون برای دیدن، شنیدن و احساس کردن است، این شاعر نامی به سبک هندی سخن گفت و با تخیل و احساس وارد شد تا فعالیت بین المللی خود را نمایش دهد.
مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌المللی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: طالب آملی می دانست در جامعه کاستی هند برای تأثیرگذاری باید ملک الشعرا باشد و در رأس جامعه نفوذ کند تا زمینه سازی برای پایداری تأثیرگذار در تعاملات ایجاد کند.
ربانی با اعلام اینکه طالب آملی از ادبیات فارسی به عنوان رسانه در معرفی ارزش های جامعه و تحولات اجتماعی عصر خود استفاده کرد، یادآور شد: طالب در جامعه ای می زیست که آن جامعه متکثر مذهبی و قومی بود و در ارتباطات و تعاملات با این جامعه گذشتن از خود و وابستگی هایش با رویکرد جهانی، فرامذهبی و فراملی اقدام کرد.
وی متذکر شد: نکته مهم در دستاوردهای تاریخی طالب آملی این است که این شاعر به ما آموخت تا در ارتباطات و تعاملات باید نگاه دوسویه و سازنده داشته باشیم، باید هم تأثیر گذاشت و هم تأثیر پذیرفت.
ربانی با اعلام اینکه آثار طالب آملی سراسر پر از درس و پند است و در آن توجه به قومیت، طبیعت گرایی، خیال پردازی، جبرگرایی و حس گم شدگی متأثر از فلسفه هندی به چشم می خورد، یادآور شد: طالب آملی مربوط به گذشته و سال های دور نیست بلکه نیاز امروز جامعه است.
وی با اشاره به یکی از بزرگترین مشکل جوانان امروز، گفت: نسل جوان امروز با گمشدگی هویتی دست و پنجه نرم می کند و طالب آملی می تواند بسیار گره گشا در نسل حاضر باشد.
مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌المللی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه طالب آملی میراث مشترک معنوی بین ما و یک جامعه بزرگ به ویژه در شبه قاره هند است، ادامه داد: این میراث مشترک فرصت بزرگ برای تجربه ای از همکاری های آموزشی، علمی و هنری خواهد بود البته امروزه منابع و آثار تاریخی می تواند کارگرد اساسی در شکل گیری همکاری های هنری و ساخت فیلم داشته باشد.
وی ادامه داد: نکته مهمتر این که جهان امروز به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک پیچ تاریخی قرار دارد و تمدن غربی علیرغم همه تلاش ها و دستاوردهای خود، گمشده بزرگی در تاریخ و انسانیت دارد.
ربانی با بیان اینکه با مشاهده صحنه های وحشتناک نسل کشی، کودک کشی و انسان کشی در غزه و لبنان می توان دریافت که حلقه مفقوده در این بین ارزش های اخلاقی و معنوی است، تأکید کرد: آنچه که می تواند به شکل گیری یک نظم تازه کمک کند استفاده و بهره گیری از میراث مشترک و زبان جهانی در ادبیات فارسی است.
وی بیان کرد: معتقدم وقتی سخن از زبان فارسی به میان می آید تنها یک زبان مطرح نیست بلکه فرهنگ، تاریخ، تمدن، مذهب و حتی رسالت بزرگ در میان است تا در برقراری ارتباط و توسعه ارزش ها و گفتمان های دینی و مذهبی یاری رسان باشد.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *