آمل نیوز- قربانعلی مسافر / همزمان با سفر و ورود مستقیم معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به محل عمارت زباله آمل، امید می رود تصمیمات تازه ای برای زباله های سردردگم ۴۰ ساله گرفته شود.
خبرگزاری فارس مازندران – زباله از مهمترین معضل شمال کشور، مازندران و شهرستان آمل است که باید هرچه زودتر برای آن تصمیم گیری شود.
محل پوی زباله “عمارت” در محور مواصلاتی هراز نه تنها نمای ناخوشایند در دل زیبایی های رشته کوه البرز و پای قله دماوند ایجاد کرده است، بلکه با قدمت بیش از ۳۰ ساله تبدیل به کوه زباله و پسماند شد.
قضیه عمارت به سال ۱۳۷۰ باز می گردد که در زمین ۹ هکتاری زباله برخی شهرهای مازندران در آنجا دپو می شد.
هم اکنون بیش از ۲ میلیون تن زباله در منطقه عمارت شده و تنها روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن زباله شهرستان آمل به این منطقه سرازیر می شود.
چندین سال عمارت علاوه بر آمل محل دپوی زباله چندین شهر مازندران بوده درحالی که مدت زیادی است که شیرابه سیاه رنگ زباله با سرازیر شدن به رودخانه هراز سلامت عمومی را به شدت تهدید می کند و با نفوذ به سفره های زیرزمینی حتی سلامت آیندگان را هم به شدت نشانه گرفته است.
با توجه به احداث سد مخزنی هراز در مجاورت محل دپوی زباله “عمارت”، این محل در روند پیشرفت فیزیکی سد هراز نیز خدشه وارد کرده و خطرآفرین شده تا جایی که بحث فریز و ایزولاسیون آن مطرح می شود.
نخستین روزهای آبان سال گذشته بود که آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم ضرب الاجل 15 روزه برای تعیین تکلیف زباله آمل و جانمایی مکان جدید که در نهایت منطقه شوکاشور بر سر زبان ها افتاد، این مهم باعث شده تا مردم منطقه محمدآباد و رزکه روزها و شب های زیادی را دست به تجمع زده و پروژه شوکاشور را منتفی کنند.
منال دیگر منطقه جایگزین زباله های عمارت بود که با توجه به قرار داشتن در حوزه استحفاظی شهرستان مجاور با مخالفت زیادی روبرو شده و به مراتب از بین گزینه ها خارج شد.
در بین اظهارنظرهای مختلف، بحث انتقال زباله آمل به استان گلستان هم از دیگر گزینه ها بود که به نتیجه مطلوب نرسید.
هم اکنون با ورود مستقیم شینا انصاری معاون رئیس جمهور دولت چهاردهم و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور که خود اصالتا اهل شهرستان آمل است، امید می رود تصمیمات تازه ای برای زباله های سردردگم این شهرستان گرفته شود.
آملی ها این آرزو را دارند که آیا می شود روزی فرا برسد که با ورود به محور هراز دیگر کوه زباله مقابل شان نمایان نشده و شاهد کوه سیاه زباله “عمارت” نباشند.