با ما همراه باشید

دسته بندی نشده

ضرورت شفافیت مالی و ارائه گزارشات حرفه ای و وجود متخصصین مالی کاردان و پاکدست در شوراها

ضرورت شفافیت مالی و ارائه گزارشات حرفه ای و وجود متخصصین مالی کاردان و پاکدست در شوراها

منتشر شده

در

احتمالا همه ما اصطلاح اتاق شیشه ای را شنیده ایم
غالبا به تالار معاملات بورس ، تالار یا اتاق شیشه ای میگویند
چرا؟
عمدتا شرکتها و موسساتی که در بورس فعالیت دارند دارای ساختار مالی و گزارشگری مدون و شفاف هستند و سازمانهای ناظر و علاقمندان به بازار سرمایه میتوانند به راحتی کلیه فعالیتهای مالی و غیر مالی آنان را رصد کنند به این نوع زیست اقتصادی در بازار اصطلاحا اتاق شیشه ای میگویند .
هر حکومتی برای دستیابی به ثبات اقتصادی کارآمد و پویا باید توانایی نظارت ، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های حوزه اقتصادی را داشته باشد .
برنامه‌ریزی و اجرا و نظارت به شکلهای مختلف به موضوع خطیر شفافیت مالی و اقتصادی گره خورده است.
شفافیت مالی و اقتصادی از پایه های شکل گیری و قوام هر سه موضوع فوق است.
تأکید بر مقوله شفافیت در بند 19  سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز مؤید اهمیت این موضوع است:
«شفاف‌سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و …».
شفافیت مالی اصولا پیامدهایی به شرح ذیل خواهد داشت :
1- کاهش فساد
2- افزایش کارآیی
3- افزایش بهره وری
4- توزیع عادلانه ثروت
5- افزایش پاسخگویی
6- افزایش اعتماد عمومی
با توجه به وجود سیستمهای مالی و گزارشگری نسبتا به روز در کشور ، مهمترین سوال این است که چرا شفافیت مالی در بخشهای مختلف کشور وجود ندارد یا در صورت وجود چرا بازتاب مناسب ندارد :
در رابطه با این موضوع عمدتا سه مشکل اساسی وجود دارد :
الف – عدم استفاده نیروهای متخصص حوزه مالی در جایگاه گزارشگری و ممیزی مالی
گاها انسان با مواردی از عزل و نصبها در کشور مواجه میشود که واقعا جای تعجب دارد فردی در شغلی کاملا تخصصی مسئولیت دارد درحالی که هیچ تخصص و دانشی در آن حوزه ندارد
ب- عدم پاکدستی برخی از متخصصین
برخی اوقات نیروی متخصص در جایگاه خود قرار گرفته است و کاملا به موضوعات اشراف دارد اما ضعف ساختار نظارتی موجب عدم پاسخگویی شفاف از جانب فرد میگردد
ج- عدم استماع دقیق گزارشات نظارتی مالی
گاها گزارشات ممیزی و نظارتی با دقت و وسواس تمام تهیه میگردد و قابلیت پیگیری و اصلاح ساختار را دارد
اما به دلیل عدم دانش فنی مناسب مالی در مدیران بالادستی (که به ضعف عمومی درمدیران کشور تبدیل شده است) گزارشات استماع نمیشوند و راهکاری از آنها استخراج نمیگردد یا اینکه با بی دقتی کامل استماع شده و به فراموشی سپرده میشوند
در مواردی هم که دانش مناسب وجود دارد هَمِّ واحد برای رفع عیب وجود ندارد
نمونه هر سه مورد اشاره شده ، در کشور به وفور یافت میشود به جرات این عوامل از اصلی ترین عوامل عدم شفافیت در حوزه مالی هستند .

در نتیجه عدم شفافیت مالی و مشکلاتی که از این ناحیه بر جامعه بار میشوند تبدیل به مطالبه عمومی میشود
و موجب کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی در کشور میگردد

 

 

 سیاست مداری ، سیاسی کاری ، سیاست بازی
به زبان ساده ، سياست را علم تدبير جامعه مي دانند و سياستمدار به كسي گفته میشود كه بر اساس کنشها ، واکنشها ، قوانین و عرف حاکم بر جامعه، براي حال و آینده مردم ، برنامه ريزي نمايد .
سياسي كاري در جوامعي كه ساختار اجرایی و سیاسی منضبطی ندارند پدیده ی رایجی است ، سياسي كاران تنها بر اساس اغراض شخصي و مشتهیات نفاسی خود دست به عمل میزنند .

ولي سياست بازي با عناوین فوق کاملا متفاوت است ، آنهایی که با سیاست ، بازی میکنند از الفباي سياست هيچ نمي دانند و براساس اتفاقات و شانس به مناصبی رسيده اند. اين دسته اصولا با عدم برنامه مداری، خود محوری،سفارش پذیری،فقدان دانش و تجربه کافی ، هم در حق خود و هم در حق حامیانشان جفا میکنند و از آنجائیکه در اعلام مواضع خود غير قابل پيش بيني هستند همیشه اسباب زحمت دوستان خود و اجتماع را فراهم میکنند .

انقلاب و نظامی که برخواسته از تفکرات ، مجاهدات و تلاش بیش از 14 قرن شیعیان این سرزمین پاک است و برای حفظ و قوام آن هزینه های سنگینی پرداخت گردیده است با بی کفایتی و بی لیاقتی و سوء مدیریت عده ای خاص مواجه شده است
و کج سلیقگی ها ، سیاسی کاری ها وسیاسی بازیِ های عده ای به حساب دین مبین و انقلاب  منظور گردیده و زمینه ساز بسیاری از مشکلات اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و ….  شده است

با کمی دقت نظر در مقدمات فوق و نگاهی به جوِّ سیاسی و اوضاع کشور در دولتهای اخیر به راحتی میتوان به ریشه بسیاری از مشکلات پی برد.
با توجه به وجود خیل کثیر جوانان تحصیل کرده ، کاردان و سالم این سرزمین ، بزرگترین آفت مدیریت عمومی کشور پدیده های مذموم سیاسی کاری ، سیاست بازی است
یکی از آفات این دو پدیده شوم فقدان همگرایی و تعامل سازنده در بین مدیران کشور در کوچکترین بخشها تا سطح کلان کشور است که موجب هدر رفت بخش اعظم منابع کشور در دهه های اخیر شده است .
خاضعانه از پیشگاه مردم فهیم و مظلوم کشورم استدعا دارم با حضور در انتخابات و انتخاب جوانانی متخصص ، مجرب و سالم و با حمایت همه جانبه از آنها ، قبل و بعد از حضور در عرصه مدیریت کشور ، موجبات حذف حداکثری این دو پدیده شوم را فراهم آورده و پاسدار خون مردان و زنان مومن این سرزمین که خون پاکشان در راه اعتلای اسلام و ایران عزیز ریخته شد ، باشند .
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
امیرحسین اباذری آملی

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.