سیدمحمدرضا رضوی درباره وضعیت جوی استان با توجه به اینکه هواشناسی تاکید بر روی تغییر اقلیم دارد، اظهار کرد: اوایل فروردین گرمای هوا در برخی شهرهای مازندران به 38 درجه سانتیگراد رسید که همه اینها نشانههای تغییر اقلیم و ناهنجاریهای اقلیمی است.
وی با اشاره به اینکه در روزهای پایانی فروردین ماه باران و برف داشتیم که تصور مردم بر این بوده تمامی مشکلات مربوط به کمآبی حل شده است، تاکید کرد: باید گفت که اصلا وضعیت خوبی نداریم.
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه به سمت کمبارشی پیش میرویم، اضافه کرد: بارندگی نیز در سه ماه آینده در مازندران زیر نرمال پیشبینی شده است.
این مسؤول با اشاره به اینکه بارشها نسبت به نرمال کاهش یافته است، افزود: هنوز وضعیت بارندگیها رو به بهبود نیست.
رضوی درباره وضعیت افزایش دمای هوا، گفت: میانگین دمای هوا رو به افزایش است بهطوریکه 6 ماهه دوم سال گذشته 2.2 درجه افزایش دما داشتیم.
وی با بیان اینکه با وجود تمامی مشکلات هنوز مسؤولان به دنبال منابع جدید آبی هستند که این بزرگترین مشکل ما است در حالیکه باید با اقلیم سازگار شویم، افزود: هیچ چارهای نداریم مگر اینکه منابع آبی را مدیریت کنیم.
رضوی با اشاره به اینکه میلیاردها تومان برای ایجاد منابع آبی جدید از جمله برای سدسازی، بارورسازی ابرها و چاهها هزینه میکنیم ولی در مصرف هیچ مدیریتی نداریم، تصریح کرد: میتوانیم با میلیونها تومان از هدررفت آب جلوگیری کنیم.
وی با تأکید بر اینکه مدیریتی روی منابع آب نداریم، سؤوال اینجاست چرا وقتی آب نداریم باید به سمت کشت دوم و کشتهای پرآبطلب پیش رویم؟
مدیرکل هواشناسی مازندران در پایان گفت: موضوع دیگر اینکه مردم هنوز نمیدانند منابع آبی در حال اتمام است و در مصرف آب مدیریت مصرف را بهدرستی در نظر نمیگیرند./فارس