امیر میران آملی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری عباس آباد که به بهانه تجلیل از صادرکنندگان برتر برگزار شد ، افزود : با همه این مشکلات سال گذشته کالاهایی که از این استان به کشورهای روسیه ، قزاقستان ، امارات ،آذربایجان صادر شد حدود 500 میلیون دلار بود که با توجه به ظرفیت های و توانمندی های این استان این رقم بسیار ناچیز است.
وی ،گل و گیاه ،کیوی ، مرکبات ، لبنیات و کنسانتره را جزو کالاهایی معرفی کرد که از این استان به خارج از کشور صادر شده است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی مازندران گفت : بالا بودن بهره بانکی ، افزایش تعرفه ها ، نبود زیرساخت های حمل و نقل بین المللی و حمایت های غذایی از مهم ترین مشکلات برسر راه صادر کنندگان در این استان است.
میران آملی انسجام رویه ، تشکیل اتحادیه های به شیوه متمرکز ، کاهش بهره های بانکی ، روان سازی صادرات در پیرامون مرزها ، حمایت های قضائی ، بیمه محصولات در کشورهای هدف را از مهم ترین راهکارها و موانع صادرات این استان برشمرد.
مازندران 72 نوع محصولات کشاورزی تولید می کند که در 15 نواز محصولات از جمله برنج، مرکبات، کیوی و گل و گیاه رتبه نخست کشور را دارد.
این استان با برخورداری از زیرساخت های مناسب مانند بنادر ، شبکه های ریلی ، راههای ارتباطی مناسب ، فرودگاه و نیز اراضی مستعد برای تولید انواع محصولات کشاورزی نظیر مرکبات ، کیوی ، انواع گل وگیاهان زینتی ، ذخایر آبی ، لبنیات ، فرآورده های لبنی دارای ظرفیت بی بدیلی برای صادرات این محصولات است .
بررسی های کارشناسان و صاحب نظران گویای این واقعیت است که هم اکنون این استان در بعد صادرات با مشکلاتی مانند عدم آشنایی تجار با قوانین بازار هدف ، سازماندهی نشدن محصولات کشاورزی و صنعتی با قابلیت صادراتی ، به روز نبودن زیرساخت های بسته بندی ، نبود حمایت های جدی از سوی مسئولان دست اندرکار در حوزه تولید و صادرات از مهم ترین مشکلاتی است که هم اکنون فعالان این بخش دراین استان با آن دست و پنجه نرم می کنند.
بر اساس آمار منابع رسمی ، در مازندران افزون بر 800 نفر دارای کارت بازرگانی هستند.