آمل نیوز- قربانعلی مسافر / رئیس پژوهشکده شمال مرکز انستیتو پاستور ایران با اشاره به لزوم حل مشکلات مجوز ۸ واکسن آماده تولید حوزه طیور، گفت: مشکلات ۱۰ ساله ایجاد مرکز رایانش زیستی در پژوهشکده شمال پاستور باید گرهگشایی شود.
محسن آسوری در نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: پژوهشکده شمال مرکز انستیتو پاستور ایران با دو مشکل عمده در زمینه رایانش زیستی و اخذ مجوز تولید واکسن در قالب مرکز رشد و دانشبنیان مواجه است و چالشهای موجود در نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
وی افزود: حدود هشت ماه است که هشت واکسن حوزه طیور را آماده تولید داریم که در قالب مرکز رشد و دانشبنیان بوده ولی در اخذ مجوزها دچار مشکل هستیم.
آسوری با بیان اینکه برای کسب مجوز تولید واکسن در استان مازندران چالش داریم، بیان کرد: از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی برای گرهگشایی درخواست کمک شده است.
رئیس پژوهشکده شمال مرکز انستیتو پاستور ایران با اشاره به دنبال کردن ۱۰ ساله بحث ملی رایانش زیستی، اضافه کرد: مرکز رایانش زیستی، تجزیه و تحلیل دادههای ژنتیکی که از دستاوردهای بزرگی است که در حوزه سلامت و پزشکی باعث بحث پزشکی شخصیسازی شده و کاربردهای زیادی در حوزه دامپزشکی و کشاورزی دارد.
وی با اعلام اینکه معاون رئیس جمهور وقت و وزاری دولت در آن زمان رایانش زیستی در پژوهشکده شمال مرکز انستیتو پاستور ایران تأیید کرده بودند و مراحل اداری اخذ بودجه نیز طی شد، گفت: از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درخواست میشود مشکلاتمان را پس از سالها تسهیل کنند تا در راستای خدمترسانی به مردم گام بزرگ دیگر برداشته شود.
حمایت 2 هزار بیماران سرطانی در انجمن آرین آمل
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان آرین با اعلام اینکه این انجمن خیریه بیش از ۲ هزار بیمار سرطانی بیبضاعت مبتلا به انواع سرطان ساکن شهرستان آمل را تحت حمایت دارد، بیان کرد: بیش از ۶ هزار ویریت و حدود ۷۰۰ نفر شیمیدرمانی ماهانه در کلینیک آرین انجام میشود البته با توجه به مشکلات اقتصادی فراوان، کوچک شدن سفره مردم و افزایش بیرویه قیمت داروها بیماران زیادی شمیدرمانی را در این مرکز خیریه انجام میدهند.
آسوری با انتقاد از کمبود شدید داروهای شیمی درمانی به صورت دولتی و فراوانی داروهای نایاب با چندین برابر قیمت در بازار آزاد، تصریح کرد: برای ۶ دوره دریافت داروی شیمی درمانی یک سرپرست خانواده پرجمعیت هزینه سنگین را شاهد هستیم که تنها برای تأمین دارو هزینهها به ۳۰۰ میلیون تومان میرسد.
وی با اشاره به بروز مشکلات فراوان برای انجمن خیریه آرین با توجه به وجود قوانین دست و پا گیر، یادآور شد: برای ایجاد مرکز مجهز سرطانشناسی و خدمات به بیماران سرطانی زمینی را در نظر گرفتیم ولی سازمان امور اراضی با توجه به خیریه بودن مرکز مخالفت خود را اعلام کرده و مدعی شده تا با خصوصی شدن، زمین برای ساخت تعلق میگیرد.
آسوری با اشاره به نگاه پر از تبعیض بین مراکز خیریه و دولتی برای تأمین تجهیزات، خاطرنشان کرد: در بحث نظارت در کشور دچار چالش هستیم ولی انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان آرین کاملا شفافیت مالی دارد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه برای تکمیل ساختمان نیمهکاره کلینیک ویژه بیماران سرطانی آرین، گفت: برای تکمیل این پروژه بیش از ۴۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است.
نیازمندی 40 میلیارد تومانی بودجه برای تکمیل ساختمان نیمهکاره کلینیک ویژه آرین
آسوری با اشاره به اینکه انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان آرین شهریور سال ۱۳۹۰ با شماره ثبت ۳۴۳۴ در قالب یک سازمان غیرانتفاعی و غیردولتی با نام و یاد مرحوم آرین مسقطی آملی آغاز به کار کرد، افزود: این مرکز با انگیزه کمک به همنوع فعالیت همه جانبه برای حمایت از بیماران مبتلا بـه سرطان و خانوادههای آنها دارد.
وی با اشاره به راهاندازی اولین مرکز شیمی درمانی و کلینیک فوق تخصصی و تخصصی شهرستان آمل از سال ۱۳۹۲، گفت: تنها مرکز شیمی درمانی رایگان غرب مازندران هستیم که نگاهمان ترویج فرهنگ نیکوکاری، حمایت مادی و معنوی از بیماران مبتلا به سرطان نیازمند با حفظ کرامت انسانی است.