با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

شناسایی مکان جدید با استانداردهای لازم برای دپوی زباله در شمال کشور غیرممکن است

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / شهردار آمل گفت: برای مناطق شمال کشور نمی توان به یک نقطه مشترک برای دپوی زباله با استانداردهای توام سازمان جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست رسید.

علی داودی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای نخستین بار در تاریخ شهرداری آمل 50 میلیارد تومان پروژه های سرمایه گذاری داریم و قرارداد حدود 70 میلیارد تومانی دیگر نیز در راه است که گام بزرگی بوده و شیوه جدیدی از اجرای پروژه است.

وی افزود: در حوزه آسفالت طی یک سال گذشته تاکنون بیش از 300 هزار مترمربع کوچه ها و معابر شهری آسفالت شده است.

شهردار آمل با اعلام اینکه 40 کیلومتر فیبرنوری برای ایجاد شهر هوشمند انجام شده بود که هم اکنون ۳۰ کیلومتر دیگر به این فناوری نوین اضافه شد، تصریح کرد: تاکنون حدود ۷۰ کیلومتر فیبرنوری به صورت زیرزمینی و دیواری وارد حوزه شهری شد تا بستر اینترنت و خدمات رسانی بهتر انجام شود.

وی یادآور شد: در عصری که مهمترین بستر بهره مندی و زیرساخت شهری از فیبرنوری است باید برای تقویت این فناوری گام برداشت، اجرای کل پروژه فیبر نوری در مدت سه سال و نیم انجام می شود و تاکنون ۵۰ درصد عملیات آن در یک سال انجام شده است.

 

ایجاد 70 کیلومتر فیبر نوری برای تحقیق آمل هوشمند

داودی با اعلام اینکه طی چند روز گذشته برای اجرای توسعه شبکه فیبرنوری خاطرنشان کرد: آمل به عنوان نخستین شهر غیر مرکز استان است که پس از کلان شهرهایی همانند مشهد، تهران، کرج و قم در کشور برای توسعه شهرهوشمند اقدام کرد و ارزش سرمایه گذاری آن 420 میلیارد ریال است.

وی با اشاره به اینکه این طرح در شهر آمل طی سه فاز پیش بینی شد که شبکه فیبر نوری به طول بیش از 70 کیلومتر برای خیابان های اصلی، فرعی و کوچه ها به بهره برداری می رسد، گفت: اجرای فیبر نوری پیش نیاز هر شهر هوشمند بوده که امکان استفاده شهروندان از اینترنت پرسرعت خانگی و فناوری‌های نوین را برای پیش نیاز تعامل مستقیم با جامعه، ارتقای کیفیت عملکرد، کاهش هزینه‌ها و مصرف بهینه منابع فراهم می کند.

شهردار آمل با اشاره به آخرین وضعیت سد هراز و دپوی زباله عمارت، خاطرنشان کرد: امروزه آبگیری سد هراز امر بسیار مهم است و دغدغه ای بوده که تعهداتی را برای وزارت نیرو همراه دارد البته شهرمان در حوزه پسماند مشکل فراوان دارد و ما هم معتقدیم باید عمارت تعطیل شود تا وزارت نیرو به واسطه شرکت آب منطقه ای مازندران امر ایزولاسیون را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه اگر شرکت آب منطقه ای مازندران در حمل زباله تا مقصد مشارکت لازم داشته باشد شهرداری عمارت را تعطیل کرده و زباله را به یک شهر دیگر که قابلیت حمل داشته باشد منتقل می کند، متذکر شد: سال 1390 مدیرکل محیط زیست مازندران طی نامه ای اعلام کرده که در توافقات تمام مطالعات مکان دفن جدید با وزارت نیرو باشد، هرچند مکان دفن جدید نمی تواند اتفاق بیافتد تا به ایزولاسیون روی آوردند.

 

لزوم مشارکت شرکت آب منطقه ای مازندران برای ساماندهی دپوی زباله آمل

داودی با اعلام اینکه تعیین محل جدید باید از سوی وزارت کشور، سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی به واسطه شورای عالی معماری و شهرسازی اتفاق بیافتد، بیان کرد: مازندران و استان های شمالی در زمینه پسماند و زباله مشکل فراوان دارند و پیدا کردن مکان زباله در شمال کشور تاحدودی غیرممکن است که همه استانداردهای سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی را با هم داشته باشد.

وی یادآور شد: این مشکل سالها است که باعث شده تا آمل درگیر باشد همچنین در پیش جلسه کارگروه پسماند مازندران پیشنهاد دادم که آب منطقه ای با شهرداری آمل مشارکت لازم داشته باشد تا مشکلات رفع شود.

وی با بیان اینکه مسیر امحای زباله متفاوت است و زباله با ورود به خط پردازش، خشک و تر آن جدا شده و آن چیزی که می ماند با کمپوست، زباله سوز و دیگر مسیر امحا می شود، ادامه داد: با توجه به اینکه پس از کارشناسی لازم مشاور و پیمانکار شرکت آب منطقه ای مازندران که امر ایزولاسیون کردن عمارت را برعهده دارد این مسیر فرآیند چند ساله است، معتقدم به جای اینکه مکان جدید با مشکلات فراوان انتخاب شده و زباله به آن مکان جدید منتقل شود، در بازه سه ساله ایزولاسیون توسط آب منطقه ای مازندران برای میلیون ها تن زباله عمارت، همزمان روزانه ورود 200 تن زباله در این مکان ادامه یابد تا مکان جدید آلوده نشده، کاهش هزینه داشته و پروژه زباله سوز شهرداری آمل تقویت شود.

شهردار آمل با بیان پیشرفت مطلوب پروژه زباله سوز در شهر آمل، افزود: معاونت فناوری ریاست جمهوری برای این مهم بودجه اختصاص داده و با اعلام آمادگی شرکت های زیادی هم اکنون در مرحله بررسی شرکت ها هستیم.

وی با اعلام اینکه بیش از 8 منطقه برای مکان جدید انتقال زباله در آمل شناسایی شده ولی به نتیجه رسیدن آن مهم است، گفت: برای مناطق شمال کشور نمی توان به یک نقطه دپوی زباله مشترک بین سازمان جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست رسید زیرا جغرافیای شمال کشور خاص است بنابراین می توان برای این مناطق به دو مدل رسید، یا با همفکری و کارشناسی مشاور و پیمانکار ایزولاسیون آب منطقه ای مازندران در بخشی از همان مکان عمارت تخلیه زباله انجام شود یا با مشکارت شرکت آب منطقه ای به شهر دیگری زباله ها منتقل شود.

شهردار آمل با اعلام اینکه برای بحث پسماند دو مشکل آبگیری سد هراز و انباشت زباله داریم، بیان کرد: با نظر کارشناسان باید فعالیت انباشت زباله در عمارت تعطیل شود که این مهم نظر شهرداری و مجموعه شهری است.

 

افزایش 25 درصدی به مساحت بازآفرینی شهری آمل

وی در مورد آخرین وضعیت بافت فرسوده این شهر، خاطرنشان کرد:  در زمینه بافت فرسوده و محله های بازآفرینی شهری آمل طی سال های گذشته تاکنون رتبه برتر استان و رتبه برتر کشوری را از آن خود کرد، از دو سال گذشته تاکنون حدود 25 درصد به مساحت بازآفرینی شهری آمل اضافه شده است و در زمینه صدور پروانه ساختمانی و واحدهای مسکونی از همه شهرهای مازندران جلوتر هستیم.

شهردار آمل با تأکید بر اینکه احداث یک طبقه اضافه از شرایط بازآفرینی در کمیسیون ماده پنج ماده است و اگر برای این مهم رأی کلی گرفته شود استقبال بیشتری از سوی انبوه سازان انجام می شود، متذکر شد: باید انبوه سازان راغب فعالیت در بافت فرسوده باشند و با ایجاد یک طبقه اضافه می توان ورود بیشتر سرمایه گذاران را شاهد بود.

 

افزوده شدن به میزان مساحت محدوده طرح تفصیلی در آمل

وی در مورد طرح تفصیلی شهر آمل، گفت: در گذشته طرح تفصیلی شهری در سکون به سر می برد ولی از سال های گذشته تاکنون با پیشرفت خوبی همراه بود، این پروژه برای مدت زمان از سال 1385 تا سال 1395 بوده و در آن سال باید به پایان می رسید ولی بعد 7 سال اتفاقی نیافتد هرچند در دو سال گذشته تاکنون پیشرفت فیزیکی خوبی داشت.

داودی ادامه داد: با حمایت مسؤولان استانی مساحت محدوده طرح تفصیلی اضافه شد همچنین بر روی همه کاربری ها کار شده تا حقی از کسی ضایع نشود، همزمان در این شهر دغدغه بلندمرتبه سازی داریم که در طرح جامع یا با اخذ مشاور خارج از قرارداد طرح جامع به اجرا درآوریم.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.