با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

استقرار 10 اکیپ ثابت و سیار 26 نفره ویژه عید قربان در دامپزشکی آمل

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / رئیس اداره دامپزشکی آمل گفت: تعداد 10 اکیپ ثابت و سیار ویژه عید قربان به همراه 26 نفر از بازرسان و دامپزشکان این شهرستان به مدت دو روز آماده ارائه خدمات به همشهریان هستند.

حمید رسولی زاده صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبر به مناسبت فرا رسیدن عید قربان و توصیه های بهداشتی به همشهریان، اظهار کرد: مهمترین مسئله در فعالیت دامپزشکی حفظ سلامت مردم و جامعه است پس اطلاع رسانی صحیح و به موقع در مورد شیوه های حفظ سلامت، روش های تأثیرگذار در سلامت و جلب نظر برای همکاری مردم با مسؤولان می تواند بسیار مؤثر باشد.

وی با اعلام اینکه تاکنون بیش از 850 نوع بیماری کشنده بین انسان و دام شناسایی شده است، افزود: در مجموع حدود یک هزار و 600 نوع بیماری شناسایی شده است که انسان می تواند به آن مبتلا ولی 50 درصد بیماری ها مشترک بین انسان و دام هستند.

رئیس اداره دامپزشکی آمل با بیان اینکه برخی بیماری ها همانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، سل و بروسلوز تعدادی از بیماری های مشترک بین انسان و دام هستند که می توانند برای انسان کشنده باشند، تصریح کرد: با تلاش بازرسان دامپزشکی سعی داریم سلامت جامعه را در بالاترین سطح ممکن حفظ کنیم و بازرسی بهداشت گوشت مورد مصرف عموم از مهمترین اقدامات است.

وی با اعلام فرا رسیدن عید قربان و ذبح گوسفند و گاو برای قربانی، یادآور شد: براساس قانون مردم کشورمان در ایام عید قربان آزاد هستند نسبت به کشتار دام در هر منطقه اقدام کنند ولی سازمان دامپزشکی در راستای سیاست های دولت و حفظ سلامت مردم می تواند خدمات بهداشتی و بازرسی بهداشتی از گوشت ذبح شده و دام قبل ذبح را در بالاترین حد ارائه دهد تا سلامت افراد و خانواده ها تأمین شود.

رسولی زاده با تأکید بر معاینه دام پیش از کشتار، ادامه داد: برخی بیماری ها همانند کزار، هاری، بی حسی و ضایعات اسفنجی مغز در دام به وجود می آید که بعد از ذبح امکان و قابلیت تشخیص آن وجود ندارد پس لازم است افراد به معاینات قبل ذبح دام توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اداره دامپزشکی شهررستان آمل براساس سیاست های سازمان دامپزشکی اقدام به انجام فعالیت های ویژه در ایام عید قربان در سطح شهرستان آمل با کمک مردم و اصحاب رسانه دارد تا گوشت سالم و عاری از هر نوع بیماری در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: کشتارگاه های شهرستان آمل برای عید قربان آمادگی کامل دارند تا دام های مردم را در آن مکان قربانی کرده و با رعایت کامل شرایط بهداشتی و معاینات قبل و بعد ذبح توسط بازرسان و کارشناسان گوشت سالم و بدون آلودگی در اختیار مردم قرار دهند.

رئیس اداره دامپزشکی آمل با اشاره به فعالیت ناظران دامپزشکی و ناظران ذبح شرعی و اسلامی در کشتارگاه ها و قربانگاه های این شهرستان، بیان کرد: اکیپ های ثابت و سیار دامپزشکی از صبح زود در روز عید قربان آماده خدمت رسانی به مردم هستند و حتی برخی اکیپ های سیار نیز در روستاها و مناطق دور دست ذبح بهداشتی و شرعی را کنترل می کنند تا با رعایت بهداشت فردی، شرایط کشتار دام، شستشو اولیه و ثانویه خون محل ذبح دام با آب سرد و گرم، ضدعفونی کردن محل کشتار دام و رعایت حمل بهداشتی پوشت، امحا و احشای دام به حفط حداکثری سلامت کمک کنند.

وی با اعلام اینکه نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و نهادهای خیریه برای توزیع گوشت قربانی در بین افراد زیرپوشش خود حتما موارد بهداشتی را رعایت کنند و دام را در شرایط کاملا بهداشتی قربانی کنند، گفت: برای حفظ سلامت مصرف کنندگان قربانگاه ابراهیمی با حمایت نهادهای مرتبط در محل کشتارگاه آمل به صورت همزمان در سراسر کشور مهیا شده است.

رسولی زاده با اشاره به جمع آوری زودهنگام زباله و ضایعات جمع آوری شده از دام درب منازل، خاطرنشان کرد: پس از قربانی دام در روز عید قربان ضایعات زیادی از حیوانات کشتار شده را شاهد هستیم که پس از جلسات متعدد با شهرداری آمل تصمیم گیری شد تا در روز عید قربان زباله ها زودتر از موعد مقرر جمع آوری شده تا پراکنش آلودگی به حداقل برسد.

وی با اعلام تلاش 26 نفر از اداره دامپزشکی آمل در قالب 10 اکیپ ثابت و سیار برای حفظ سلامت عمومی، گفت: این اکیپ شامل 9 دامپزشک بخش دولتی و خصوصی در دو روز به همراه ناظران ذبح شرعی در سطح شهرستان آمل فعالیت مستمر دارند.

رئیس اداره دامپزشکی آمل با بیان اینکه همشهریان در سطح شهر، روستاها و بخش های این شهرستان می توانند پاسخ هرگونه سؤوالات در زمینه سلامت دام و دامپزشکی را پس از شماره گیری 01143182500 مطلع شوند، بیان کرد: مردم از خرید دام های لاغر، دارای اسهال، دارای لنگش و ریزش مو در بدن، آلوده به کنه، زخم در سم، علایم سرماخوردگی و دارای ترشحات بینی برای قربانی در روز عید قربان به شدت پرهیز کنند.

وی در توصیه جدی به مردم یادآور شد: سلامت مهمترین نعمتی است که خداوند به انسان عطا کرده است پس مردم برای حفظ سلامت خود و خانواده شان می توانند از خدمات دامپزشکی در قالب اکیپ های ثابت و سیار استفاده کنند و دام ها را در کشتارگاه های مجاز ذبح کنند تا دام و لاشه مورد معاینه قرار گیرد و خطر ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام به حداقل برسد.

رسولی زاده گفت: افراد گوشت قربانی را پس از 24 ساعت نگهداری در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد مصرف کنند همچنین جگر و کبد گوسفند نیز باید 48 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شده و سپس مصرف شود.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.