با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

ثبات رنگ‌بندی کرونایی مازندران برای سومین هفته متوالی

منتشر شده

در

مازندران برای سومین هفته متوالی وضعیت رنگبندی آن تغییر نکرده و همچنان چهار شهرستان این استان در وضعیت رنگ زرد که وضعیت به نسبت پرخطر کرونایی به شمار می رود، قرار دارد و به نسبت هفته‌های گذشته تغییری در آن دیده نمی‌شود.

ارزیابی های اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مربوط به وضعیت رنگ‌بندی دوم دی ماه است که تعداد شهرهای با وضعیت قرمز همانند هفته‌های گذشته صفر بوده و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از یک به سه شهر رسید. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد به ۷۶ شهر کاهش و تعداد شهرهای با وضعیت آبی به ۳۶۹ شهر افزایش یافت.

در همین حال فهرست شهرهای کرونایی مازندران نشان می دهد که چهار شهرستان استان در وضعیت زرد که با عنوان وضعیت به نسبت پرخطر کرونایی محسوب می شود قرار دارد و طبق روال ۲ هفته گذشته وضعیت دیگر شهرستان ها با این رنگبندی تغییری نکرده است.

اما در این مدت تغییری که در وضعیت رنگبندی شهرستان های مازندران در رنگ زرد دیده می شود جابجایی برخی از شهرستان ها است. پیش از این و در ۲ هفته گذشته شهرستان های گلوگاه، سوادکوه، عباس آباد و فریدونکنار در این وضعیت قرار داشتند اما در این هفته با خروج عباس آباد از حصار رنگ زرد، میاندورود به جمع این شهرستان ها پیوسته است.

در همین حال تمامی شهرستان های آبی مازندران که به نوعی عاری از کرونا هستند وضعیت خود را طی هفته های اخیر حفظ کردند و همچنان بهشهر، نکا، فریدونکنار، ساری، قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه شمالی، آمل، بابل، بابلسر، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در شرایط مناسب رنگبندی قرار دارند و ثابت و پایداری رنگ آبی در این شهرستان ها باقی مانده است.

مازندران در حدود سه سال اخیر و همزمان با پیدایش و اپیدمی بیماری کووید ۱۹ فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است و مردم این استان روزهایی با مرگ و میر بالا بخصوص در مرداد ۱۴۰۰ فراموش نکرده اند و بسیاریاز کارشناسان حوزه بهداشت و درمان افزایش آمار مبتلایان و فوتی های آنزمان این بیماری در استان را ناشی از حضور پرشمار مسافران بدون توجه به قرنطینه های بهداشتی عنوان می کردند که متاسفانه اثرات نادیده انگاری این موضوع ضربه وارده به سلامت مردم این دیار شد.

اما اکنون با تزریق همگانی واکسن کرونا به افراد و با توجه به اینکه مردم مازندران این موضوع را جدی گرفتند از ۱۹روند نزولی بیماری در استان شاهد هستیم به طوریکه رنگ قرمز از ۱۹ شهریورماه از نقشه رنگبندی کرونایی مازندران رخت بربسته است و از آن تاریخ ۲ شهرستان بابل و بابلسر در وضعیت آبی قرار گرفتند و طی این هفته ها نیز وضعیت رنگبندی کرونایی استان فراز و فرودهای خود را داشته است.

یکی از ویژگی نقشه رنگبندی کرونایی مازندران آن است که از آن تاریخ تاکنون برخی شهرستان های استان هفته ها در وضعیت رنگ زرد قرار داشتند و این وضعیت برای مدتها باثبات بود که از آن جمله می توان به شهرستان های شرق از جمله گلوگاه، بهشهر و نکا اشاره کرد.

از سوی دیگر برخی شهرستان های مرزی مازندران نیز همچنان در وضعیت زرد یا همان پرخطر کرونایی قرار دارند گلوگاه و سوادکوه از جمله این نقاط مرزی استان هستند که مدتهای مدیدی است در این وضعیت قرار گرفته اند به طوریکه از ۱۹ شهریورماه تاکنون بجز رنگبندی کرونایی ۱۵ مهرماه که شهرستان گلوگاه از وضعیت زرد خارج شد در این مدت همیشه در این وضعیت قرار داشته اند.

بنا به گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران وبابل در شبانه روز گذشته سه بیمار کرونایی جدید شناسایی شد و در حال حاضر ۲۱ نفر در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۶ نفر جزو بیماران بدحال به شمار می روند.

ثبات رنگ‌بندی کرونایی مازندران برای سومین هفته متوالی

رعایت پروتکل های بهداشتی، کرونا هنوز هست

مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: کرونا همچون دیگر بیماری های ویروسی از جمله آنفلوانزا نیازمند رعایت نکات و پروتکل های بهداشتی پیش بینی شده برای آن است تا از افزایش مبتلایان و همچنین فوت ناشی از آن کاسته شود.

آزیتا دلیلی افزود: در این مدت شاهدیم که همراه با تغییر رنگبندی کرونایی مازندران روزهای سفید کرونایی نیز از بین رفت و بعد از آن در اواسط مهر ماه یک مورد فوتی براثر ابتلا به این بیماری در استان ثبت شد.

وی اظهارکرد: البته در صورت عدم رعایت نکات و پروتکل های بهداشتی افزایش تعداد مبتلایان و همچنین در صورت تشدید این مساله افزایش تعداد فوتی ها را شاهد خواهیم بود.

دلیلی استفاده از ماسک، تزریق واکسن و رعایت فاصله اجتماعی را از جمله پروتکل ها برای در امان ماندن از کرونا نام برد و گفت: برخلاف تصور و ذهنیت افراد، این بیماری همچنان وجود دارد و در میان افراد جامعه مبتلایان خود را می گیرد.

وی افزود: با توجه به قرار داشتن در فصل سردسال و حضور بیشتر مردم در فضای بسته امکان افزایش موارد ابتلا به این بیماری دور از ذهن نیست و پیش بینی می شود در صورت عدم رعایت پروتکل ها در این خصوص آمارها در این خصوص بالا رود.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.