با ما همراه باشید

اجتماعی و انتظامی

عدم خرید برنج داخلی توسط وزارتخانه های پرمصرف/ برنج وارداتی در داخل کشور توزیع نشود

منتشر شده

در

آمل نیوز- قربانعلی مسافر / نماینده مردم آمل در مجلس با اعلام اینکه پس از تصمیم گیرهای اخیر به هیچ عنوان برنج وارداتی در داخل کشور توزیع نمی شود، گفت: وزارتخانه های پرمصرف برنج دستور معاون اول رئیس جمهور را نادیده گرفته و برنج داخلی نمی خرند.

رضا حاجی پور با اشاره به آخرین وضعیت قیمت برنج و نگرانی شالیکاران، اظهار کرد: در آخرین جلسه با وزیر جهاد کشاورزی، استاندار و نمایندگان کل استان مازندران گیلان و گلستان تصمیمات لازم گرفته شد و مسؤولان و معاونان حوزه اقتصادی، تجارت و بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند.

وی افزود: در این جلسه تصمیم بر آن شد تا سه سال برنج خارجی وارد کشور نشود و در خروجی قطعی جلسه آمده که در سال 1402 و 1403 حتی یک کیلوگرم برنج خارجی وارد کشور انجام نشود و برنج های وارداتی در زمان برداشت برنج توزیع نشود.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به این تصمیمات انتقاد دارم و معتقدم هم اکنون توزیع برنج انجام کرده و بازار را اشباع کردند هرچند در گمرکات کشور هم تناژ بسیار بالایی برنج وارداتی دپو شده است.

حاجی پور بیان کرد: با فریادهای نمایندگان استان مازندران، گیلان و گلستان فشارهای زیادی به وزارت جهاد کشاورزی وارد شد و هم اکنون تصمیم گرفتند که واردات و توزیع برنج خارجی را متوقف کنند و مسؤولان امر قول دادند تا به سرعت وارد شده و برنج های کیفی را مدنظر قرار دهند.

وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی متصور است که مازندران برنج پرمحصول کشت می کند، ادامه داد: در حالی که در مازندران برنج پرمحصول بسیار ناچیز حدود یک تا 2 هزار تن وجود دارد و عمده تولیدات برنج مازندران محصول کیفی است و این قضیه برای وزیر جا نیافتاده است هرچند توانستیم به وزیر جهاد کشاورزی توضیح دهیم که مازندران برنج پرمحصول ندارد و برنج های محلی کیفی همانند طارم و هاشمی در مازندران کشت می شود البته برنج پرمحصول بیشتر در استان گلستان کشت شده و در مازندران و گیلان به ندرت کشت داریم.

حاجی پور با تأکید بر اینکه معاون اول رئیس جمهور دستور داد که سه وزارت علوم، بهداشت و دفاع که پرمصرف ترین وزارتخانه های کشور در زمینه برنج هستند باید پای کار بیایند ولی این مهم تاکنون محقق نشد، گفت: باید بدانیم که چه عاملی باعث شد تا دستور معاون اول رئیس جمهور نادیده گرفته شده و خریداری برنج داخلی توسط وزارتخانه ها انجام نمی شود.

وی با اشاره به اینکه فعلا تصیم بر آن شد که به هیچ عنوان برنج وارداتی در داخل کشور توزیع نشود ولی معتقدم برنج وارداتی در کشور توزیع شده و بازار را پر از برنج خارجی کردند، خاطرنشان کرد: واردات برنج در حال حاضر متوقف شده ولی برنج وارداتی از گذشته فراوان است که این مهم خیانتی بوده که وزیر سابق جهاد کشاورزی به کشاورزان روا کرده است.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در مورد قیمت گذاری فعلی برنج گفت: براساس هزینه کرد و کار کارشناسی برنج کیفی باید یک کیلو 70 تا 88 هزار تومان باشد تا هم منصفانه بوده و هم به سود کشاورز برنجکار باشد ولی قیمت کیلویی 50 تا 60 هزار تومان خیانت به کشاورزان است زیرا هیچ چیز به عنوان سود برای کشاورز باقی نمی ماند.

وی گفت: بیشتر کشاورزان خرج یک سال زندگی خود را براساس یک هکتار زمین یا کمتر برنامه ریزی می کنند و باتوجه به هزینه کرد باید به سودی برسند تا امورات زندگی را بگردانند.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.